Salata de toamna cu portocale, morcovi si sfecla rosie

Ingrediente:
 
o portocala sau doua mandarine
o jumatate kilogram morcovi
doua cepe rosii medii
patru linguri ulei de masline
o lingura miere
o sfecla rosie medie
un sfert de cana alune de padure, coapte si sfaramate
 
Mod de preparare: puneti intr-un bol cu putina apa morcovii spalati si curatati de coaja, intregi, ceapa rosie intreaga, jumatate din cantitatea de ulei de masline si coaja rasa a portocalei sau celor doua mandarine. Se condimenteaza cu putina sare si piper si se amesteca, apoi toata compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se inmoaie morcovii (daca sunt prea mari ii puteti taia in jumatate pe lung). Separat se fierbe sfecla curata de coaja pana cand se inmoaie. Dupa ce ingredientele s-au racit morcovii se taie pe lung in felii cat mai subtiri, ceapa in rondele, citricele fara coaja in felii subtiri, iar toate ingredientele se pun in bol. Se toarna restul de ulei si se adauga alunele de padure, se amesteca usor toate ingredientele si se condimenteaza cu putina sare si putin piper, dupa gust. Se serveste ca gustare, rece sau putin incalzita la cuptor.


 

Articole asemănătoare