Pietroase de Cotnari

Cunoscut si cu denumirea de Boambe de Cotnari, este considerat cel mai valoros soi de cires dintre soiurile autohtone.
Fructele sunt mari, cordiform-rotunjite, de culoare galben-pai,  acoperite  cu  rosu-sangeriu  pe  partea  insorita.  
Pulpa este pietroasa, neaderenta la sambure, de calitate foarte buna pentru masa, dulceturi si compoturi.
Se matureaza in a doua jumatate a lunii iunie.

Articole asemănătoare

  • Targ de vinuri la Auchan, Timisoara

    Sortimente numeroase de vinuri rosii, albe, spumante provenind din regiuni viticole ale Romaniei si din podgorii din intreaga lume vor fi expuse la hipermarketul Auchan din Iulius Mall Timisoara.

  • Vinul romanesc, o licoare ce a fermecat intreaga lume

    Vinul romanesc, fie el dulce, sec, demi-sec sau demi-dulce, are mereu un farmec aparte fiind apreciat nu doar de romani ci si de iubitorii vinului din intreaga lume.

  • Vinurile in Romania

    Romania este o tara a vinurilor cu bogate traditii istorice si culturale, vinul fiind considerat de romani o licoare divina.

  • Fructele cu samburi

    Fructe samburoase se caracterizeaza printr-un colorit placut, sunt suculente, bogate in glucide, usor asimilabile. Unele fructe din aceasta grupa (cirese, caise, prune, piersici, etc. sunt valoroase datorita continutului...

  • Levantica

    Sunt arbusti vesnic verzi, care prefera terenurile aride, pietroase si soare puternic. Au tufele gri-argintii, florile violacee si un parfum persistent. Cultivare: usoara. Are nevoie de udari regulate , sa fie asezata in bataia razelor de soare, dar pazita de vant. In perioada anterioara infloririi se adauga un ingrasamant in apa de udat. Mutarea plantei se face toamna intr-un compost fertilizat si alcalinizat. Iarna se reduce...