Piper

Denumire stiintifica
Piper

Denumire populara
Piperul

Specii si varietati
P. nigrum, P. crocatum, P. ornatum, p. magnificum

Piperul este un arbust catarator cu tulpina lemnoasa ajungand pana 10 m inaltime. Florile mici se gasesc in ciorchini la piperul salbatic in comparatie cu piperul cultivat, unde se intilnesc flori izolate (separate).

Ingrijire
Planta trebuie pulverizata frecvent si ferita de soarele direct. Exceptand aceste conditii, piperul este o planta usor de intretinut: se uda regulat - iarna mai rar, fertilizarea se aplica numai vara, din 2 in 2 saptamani, transplantarea se face o data la 2-4 ani.

Articole asemănătoare

  • Smoothie reconfortant cu iaurt grecesc, capsune si piper negru

    De ce sa nu va bucurati de un smoothie care imita un milkshake clasic (lapte si capsune) dar cu notele parfumate de busuioc si putin, doar putin piper negru abia macinat?

  • Sare aromata cu piper si boia

    Fara sare nicio mancare nu ar avea gust, iar in aceasta varianta pe langa sare veti adauga boia, piper negru, usturoi, ceapa si, de ce nu, putin ghimbir pentru acea nota picanta si aromata. Este o sare aromata usor de pregatit si buna pentru carne de peste, de pui, de porc, legume fierte, sotate sau coapte, cartofi prajiti sau chiar un castron de popcorn.

  • Suc de rosii cu pepene, piper negru si ardei iute

    O reteta pentru o bautura de vara, cu multe vitamine si cu note picante de piper si ardei iute, foarte buna cand este tinuta la frigider pentru cateva ore. Pentru un cocktail inedit i se poate adauga gin sau vodca, dupa gust.

  • Smoothie cu piper negru si capsune

    Un smoothie cu gust dulce si aromat de capsune bine coapte este delicios ca gustare sau desert, dar in aceasta varianta doar un praf de piper negru proaspat macinat ii va da note picante si va intensifica aroma.

  • Cocktail cu gin, limonada si piper cayenne

    La prima vedere pare un cocktail racoritor, de vara, in care prospetimea limonadei intalneste notele de ienupar ale ginului si gustul racoritor de castravete, dar putin piper cayenne (nu prea mult daca nu va plac aromele foarte picante) transforma totul intr-o surpriza. Greu de uitat.


Warning: fopen(cache/63e336ecf7d3be987733eed3d9b1e79e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139