Plante agatatoare in gradina

 Pentru o gradina mai ocrotitoare va sugeram cateva plante agatatoare.

 

 

glicina

 

O cunoscuta planta agatatoare este Wisteria (glicina), dar din pacate are o perioada scurta de inflorire. O puteti planta in gradinile mari, intinse.

 

clematis armandii

 

O optiune este Clematis armandii. Aceasta comoara face foarte multe flori micute si cu un miros placut. Prefera zonele mai adapostite din gradina. Se pot planta cand infloresc merii sau cand da prima ninsoare. Singura problema ar fi ca ii va trebui ceva timp pana sa se prinda bine, dar o data prinsa nu se va mai opri.  Este planta perfecta pentru a acoperi ceva urat de genul unui perete. Infloreste din martie pina in mai. Se dezvolta bine in soare si partial umbra, apa moderat.

 

rose

 

Trandafirii agatatori Rosa Alberic Barbier sunt si ei o varianta. Nu sunt pretentiosi deloc. Infloresc minunat toata vara.

 

 

lonicera japonica

 

Lonicera japonica este o planta viguroasa. Florile sunt alb spre galben sau alb-roz si secreta un suc dulce preferat de albine. Poate ca nu este atat de spectaculoasa in perioada infloririi ca alte plante agatatoare, dar cu siguranta iarna face o priveliste placuta datorita frunzelor care se mentin semi-verzi pina tarziu in iarna. Speciile cataratoare se raresc primavara, in martie-aprilie.

 

 

Vita de vie  salbatica are toamna un colorit minunat, cu tente de portocaliu sau rosu aprins. Nu mai amintim de florile mici alb verzui din primavara.

 

Iedera  cu frunzele sale de un verde inchis se dezvolta initial mai incet, dar in cele din urma va trebui sa aveti grija sa nu se raspandeasca prea mult.. Se dezvolta cu usurinta si  in conditii mai putin prielnice, intr-un sol acid sau bazic si se adapteaza indiferent daca se afla in plina lumina sau intr-un spatiu cu mai multa umbra.

 

GradinaMea.ro

Articole asemănătoare

  • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

    Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

  • Activitatile lunii noiembrie in gradina

    Toamna tarzie ne intampina cu zile tot mai ploioase, friguroase si un peisaj monoton, specific lunii noiembrie. Un calendar al activitatilor acestei luni in gradina este binevenit chiar daca majoritatea gradinarilor se gandesc deja la primavara, cand vor putea admira din nou frumusetea plantelor ingrijite de-a lungul timpului cu pasiune.

  • Activitati de toamna in gradina

    Anotimpul tomnatic este ideal pentru a da startul pregatirii gradinii pentru iarna. Lunile septembrie si octombrie nu sunt foarte friguroase si aveti oportunitatea sa iesiti in gradina cat inca vremea este relativ prietenoasa, pentru a aranja straturile inainte de venirea inghetului.

  • Primavara se da startul la curatenia in gradina

    Primavara, cand soarele isi face aparitia, este potrivit sa dati startul curateniei in gradina.

  • 10 sfaturi care va vor usura munca in gradina

    A munci mai putin in gradina nu inseamna sa nu alocati plantelor destul timp, ci sa eficientizati timpul pe care il aveti pentru a avea o gradina de vis.


Warning: fopen(cache/89cd7300d54ffc1e0743242e5cfe304b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139