Primavara se da startul la curatenia in gradina

  Primavara, cand soarele isi face aparitia, este potrivit sa dati startul curateniei in gradina.

Inainte de a incepe curatenia este de preferat sa asteptati pana cand solul nu mai este asa umed. Daca zapada s-a topit iar mugurii sunt crapati si au culoarea maro, este timpul sa va ocupati de curatenia de primavara.

Prima sarcina este cea legata de indepartarea compostului si resturilor ramase de la plantele anuale perene.

In cazul in care ati lasat aceste plante in pozitie verticala toamna trecuta, odata ce apar noile plante puteti incepe eliminarea invelisului de iarna.

Priviti in jurul gradinii dumneavoastra si observati tulpinile uscate si gri ale plantelor perene de anul trecut si apoi taiati-le de la sol pentru a face loc noilor flori.

In cazul in care iarna v-ati protejat straturile din gradina cu un invelis compus din frunze, pentru a permite solului sa se incalzeasca mai rapid, acum este momentul sa aruncati acele frunze pe o gramada de compost.

Astfel, aceste frunze se vor transforma intr-un ingrasamant bogat, inchis la culoare, pe care il veti putea folosi in toamna sau in primavara anului urmator.

Plantele au nevoie de hrana. Cu un tonifiant pe care il puteti gasi la orice magazin de specialitate acestea vor fi sanatoase si vor avea inflorescente bogate in vara.

Cel mai bun tonifiant este compostul. Substantele sale nutritive sunt eliberate intr-o maniera lenta, astfel incat sa ofere plantelor o aprovizionare constanta.

La fel de importanta in gradina dumneavoastra este si finisarea marginilor straturilor.

Articole asemănătoare

  • Ce noutati aduce sfarsitul verii in gradina de legume

    Asa cum ne-am obisnuit, la incheierea sezonului estival, reflectam la schimbarile produse in gradina de acest moment. Doar cateva zile ne mai despart oficial de toamna, iar acest lucru reiese cel mai lamurit din gradul de maturare al fructelor si legumelor.

  • Activitati recomandate si nerecomandate in gradina la inceput de toamna

    Gradinaritul la sfarsit de vara si inceput de septembrie cu greutate poate fi considerat munca. Insasi ideea ca vremea se va racori continuu, pana ce iarna va acoperi intreaga tara cu mantia-i alba, obliga oamenii sa savureze cu o intensitate mai mare clipele petrecute acum in gradina.

  • Activitatile lunii noiembrie in gradina

    Toamna tarzie ne intampina cu zile tot mai ploioase, friguroase si un peisaj monoton, specific lunii noiembrie. Un calendar al activitatilor acestei luni in gradina este binevenit chiar daca majoritatea gradinarilor se gandesc deja la primavara, cand vor putea admira din nou frumusetea plantelor ingrijite de-a lungul timpului cu pasiune.

  • Activitati de toamna in gradina

    Anotimpul tomnatic este ideal pentru a da startul pregatirii gradinii pentru iarna. Lunile septembrie si octombrie nu sunt foarte friguroase si aveti oportunitatea sa iesiti in gradina cat inca vremea este relativ prietenoasa, pentru a aranja straturile inainte de venirea inghetului.

  • Plante de interior... in gradina

    Multe din plantele de interior pot fi plantate afara, direct in gradina, imediat ce a venit primavara si temperaturile de peste noapte o permit.


Warning: fopen(cache/1f3e6af6f4cc258f4d539db67f1ac3ba) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139