Plante care fac minuni: coriandrul si busuiocul


Coriandrul - aroma norocoasa din Africa
Uleiul eteric extras din planta provenita din nordul Africii stimuleaza microcirculatia sanguina, asadar circulatia vaselor extrem de fine, ajuta la formarea noilor celule, iar astfel pielea ramane mai mult timp intinsa si fara riduri.

Pe langa aceasta mireasma se poate gasi in multe geluri de dus si lotiuni de corp. Inca din Antichitate coriandrul se adauga in vinuri, tocmai pentru a-i  intari puterea pe care o are asupra persoanelor. Chiar si in zilele noastre aroma acestei plante se poate gasi in diferite bauturi si arome.

Inca din Antichitate coriandrul se adauga in vinuri, tocmai pentru a-i  intari puterea pe care o are asupra persoanelor. Chiar si in zilele noastre aroma acestei plante se poate gasi in diferite bauturi si arome.

Busuiocul - planta regala
In trecut frunzele verzi erau desemnate drept frunzele regelui. Inainte de recoltarea acestora, oamenii trebuiau sa se imbrace in haine curate si sa-si spele mana dreapta in trei izvoare diferite cu apa.
In zilele noastre firmele de produse cosmetice folosesc cel mai mult aroma acestei plante.

In aromaterapie, busuiocul este folosit drept mijloc terapeutic impotriva migrenelor,  nervozitatii si  insomiilor.

Surse foto: 1, 2

 

 

Articole asemănătoare

 • Petunii Red Star

  Sunt flori relativ usor de ingrijit, recomandate atat celor cu multa experienta in gradina, dar si celor care fac abia primii pasi in lumea acestui hobby, au nevoie de lumina solara si trebuie udate moderat, mai ales in prima perioada dupa plantare.

 • Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi?

  Primavara aduce in atentie notiuni pe care multa lume nu si le-a insusit atat de bine pe cat ar crede. Dovada ca multi, chiar si dintre cei preocupati de gradinarit, confunda deseori bulbii cu tuberculii.

 • Plante care inlesnesc frumusetea ochilor si vederea

  Ochii sunt printre cei mai buni indicatori ai starii de sanatate a organismului. Aspectul acestora mai graieste, insa, si despre propria lor sanatate, ce poate fi incurajata de o alimentatie potrivita.

 • Remedii naturale necunoscute impotriva obezitatii - orzul si lucerna

  Din multitudinea de plante care se gasesc la noi in tara o pondere destul de mare o au plantele medicinale. Aproape orice buruiana folosita in contextul potrivit poate avea efecte benefice asupra organismului ducand la redobandirea sanatatii fizice si psihice.

 • Ce trebuie sa stim despre pamantul din gradina

  Un pamant sanatos si roditor reprezinta intotdeauna premisa pentru plante care se dezvolta frumos si care ne incanta privirea prin frumusetea lor. Trebuie sa luam insa cateva masuri pentru ca pamantul