Citeste articole din "Plante medicinale"

  • Regina plantelor: Ganoderma Lucidum

    Regina plantelor: Ganoderma Lucidum

    Ganoderma Lucidum, Reishi sau Ling Zhi, este cunoscuta si ca regina plantelor. Aceasta apartine grupului Polyporaceae a familiei de ciuperci Reishi. Familie cu peste 250 de specii, multe avand originea in regiunile tropicale si fiind totodata intrebuintate in medicina asiatica.

  • Plantele medicinale si beneficiile aduse oamenilor

    Plantele medicinale si beneficiile aduse oamenilor

    Inca din antichitate proprietatile curative ale diverselor plante sunt cunoscute si transmise din generatie in generatie. Si astazi, in medicina moderna, plantele se dovedesc a fi utile vindecand miraculos ce medicina conventionala nu reuseste sa vindece.

  • Secretele cimbrului

    Secretele cimbrului

    Cimbrul, Thymus vulgaris, este un nativ peren de pe langa Marea Mediterana. Frunzele au o culoare gri-verde, iar florile sunt roz pal.

  • Aparitia alergiilor primavara

    Aparitia alergiilor primavara

    Primavara, cu explozia de verdeata si lumina, aduce pentru unii dintre noi si alte lucruri ceva mai neplacute. Ne referim la persoanele cu probleme de respiratie, ce trec printr-un adevarat cosmar, experimentand tot felul de situatii suparatoare: ochi inrositi, nas infundat, stranut, mancarimea pielii si a ochilor, pete rosii pe piele si chiar dureri de cap. Toate acestea reprezinta simptome ale unor alergii, ce apar cu preponderenta in acest anotimp.

  • Echinacea

    Echinacea

    Echinacea a fost initial mai cunoscuta in America de Nord si folosita de indieni. Atunci se folosea doar radacina, treptat folosindu-se totul, radacina, frunzele si florile, ba chiar si semintele.