Plumeria

Familia: ApocynaceaePlumeria
Aspect: Arbust, copacel
Perioada de inflorire: Iunie-septembrie
Expunere: Plina lumina, penumbra
Udare: Medie

Are frunze lungi si flori in forma de palnie, foarte parfumate, de culoare alba cu putin galben in centru.

Cultivare: In aprilie se planteaza intr-un pamant special pentru flori, asezandu-se la baza vasului un strat de cioburi. Primavara si vara trebuie sa i se asigure lumina puternica, udare regulata si abundenta, adaugandu-se la fiecare3 saptamani un ingrasmant lichid in apa de udat, si mentinerea unei temperaturi cuprinse intre 24-29 C.

Reproducere: Se planteaza butasii intr-o rasadnita, intr-un compost alcatuit din turba si nisip in parti egale, care se mentine umed, la umbra si la o temperatura de 21-24 C.

Pericole: Temperaturile scazute, apa insuficienta sau in abundenta si expunerea prea indelungata la soare sunt daunatoare. Cosenilele brune si fainoase se combat prin ulei alb iarna sau prin alcool denaturat in celalalte anotimpuri.


Specii si soiuri: Plumeria acuminata, Plumeria rubra. 
 

Articole asemănătoare

  • Plantele tropicale, mai pretentioase?

    Daca va plac plantele tropicale atunci puteti sa le tineti in casa sau in sera fara nicio problema daca veti respecta cateva lucruri simple.

  • Plumeria

    Familia: Apocynaceae Aspect: Arbust, copacel Perioada de inflorire: Iunie-septembrie Expunere: Plina lumina, penumbra Udare: Medie