Plumerias

 Plumerias, Frangipani sau Floarea Lei, este un nativ in zonele tropicale ale Insulelor Pacific, Caraibe, America de Sud si Mexic.

Aceasta planta este sensibila la frig. Iarna ii cad frunzele si primavara reinvie o data cu reaparitia caldurii.

In climatele reci aceasta planta ar trebui sa fie cultivata in recipiente speciale. In climatele blande, Plumerias poate fi cultivata in pamant.

Plumerias are un miros dulce de iasomie, citrice, condimente, gardenie si alte miresme placute, greu de descris. Procesul de inflorire poate sa dureze pana la trei luni.

Pentru a se dezvolta bine, Plumerias are nevoie de ingrasaminte bogate in azot, insa daca vreti sa obtineti flori multe se recomanda folosirea unor ingrasaminte cu un continut bogat de fosfor. Aceasta planta are nevoie de apa numai cand solul este uscat.

De asemenea, in perioada anotimpului rece, cand frunzele plantei sunt cazute, udarea nu este necesara.

Pentru a va bucura cum se cuvine de florile parfumate ale Plumerias nu trebuie decat sa aveti grija sa feriti planta de frig si sa folositi ingrasaminte corespunzatoare.

Floarea de Plumerias este pretuita pentru durabilitatea sa de catre locuitorii polinezieni, pentru aspectul si culorile florilor care adesea sunt albe, galben, roz sau rosii si pentru parfumul deosebit.

Articole asemănătoare