Red Mikado, incantatorul trandafir pitic

Soi cu dimensiuni reduse de trandafir, perfect pentru un pervaz, un balcon, un spatiu restrans unde va avea totusi mult soare si va fi ferit de curentii reci de aer, acest Red Mikado surprinde atunci cand incepe sa infloreasca datorita bobocilor sai mari, rotunzi, de un rosu intens, catifelat, cu parfum puternic si dulce. Frunzisul micilor tufe de Red Mikado este des, rezistent, elastic, de un verde inchis cu textura lucioasa, realizand un frumos contrast cu rosul puternic al florilor, asa ca vor transforma orice spatiu prin colorit si eleganta. Sunt trandafiri perfecti atat pentru apartamente cat si pentru decorarea spatiilor interioare, acomodandu-se foarte bine in ghivece sau jardiniere relativ mici. 
 
Red Mikado se va planta primavara sau toamna, solul ideal fiind unul tipic pentru cultura trandafirilor: nisipos, cu scurgere buna, ideal putin acid, iar butasul va fi amplasat intr-un loc unde sa fie cat mai mult in bataia soarelui. Se va uda constant, dar folosind cantitati moderate de apa, si odata ce a prins este un soi longeviv si viguros, cu buna rezistenta naturala la boli sau daunatori. Cum la maturitate tufa de Red Mikado nu va depasi 50 de cm inaltime este perfect daca preferati un trandafir delicat, de mici dimensiuni, sau pur si simplu daca spatiul disponibil este unul redus.

Foto: rioroses.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii pitici Alegria

  Soi pitic de trandafiri buni atat pentru gradini si parcuri cat si pentru a fi crescuti in ghivece sau jardiniere, Alegria are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, suporta cu usurinta temperaturile scazute, este bun atat pentru a transforma radical un spatiu verde, cat si pentru buchete si aranjamente florale pretentioase.

 • Trandafirii Red Intuition

  Soi teahibrid de un rosu inchis, catifelat, cu petale mari si striatii intr-o nuanta mai deschisa, perfect pentru decoratiuni florale sau buchete elegante (florile pot rezista in vaza pana la 8-10 zile), acest Red Intuition este foarte apreciat de cunoscatori, rezistent la intemperii, perioade geroase, boli si daunatori, se cultiva si intretine relativ usor pentru un trandafir de o asemenea frumusete.

 • Trandafirii Mandarin, delicati si plin de culoare

  Varietate de trandafir de mici dimensiuni, cu numerosi boboci rotunzi de un portocaliu intens, viu alaturi de pete rosiatice, Mandarin este o optiune foarte buna pentru cei care vor un soi pitic, usor de ingrijit si cu parfum placut, seducator.

 • Red Diamond, nectarine savuroase

  Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat.

 • Etoile de Hollande, un trandafir catarator clasic

  Cu buna rezistenta la frig, boli si daunatori, versiunea cataratoare a acestui trandafir depaseste usor trei metri inaltime - ajungand usor sa depaseasca cinci metri daca are un suport pe masura - si va transforma radical orice spatiu, gradina, parc.