Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini. Florile rezista destul de mult dupa ce au fost taiate (asa ca le puteti folosi pentru buchete) si au un parfum usor, cu note dulci, fructate, care se face simtit de cand au inceput sa infloreasca primii boboci. Varietate de trandafir ce se planteaza primavara sau toamna, are o rezistenta buna la boli si daunatori, suporta relativ usor si temperaturile geroase din lunile de iarna, asa ca este usor de cultivat si intretinut.

Se alege un loc unde viitoarea tufa de trandafir pitic sa aiba parte de mult soare, sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer, iar pamantul cel mai bun este unul cu drenare buna, putina nisipos. Dupa plantare tufa se va uda frecvent, folosind cantitati moderate de apa, pentru ca desi este o planta ce are nevoie de un nivel relativ constant de umiditate prea multa apa ii afecteaza dezvoltarea. Incepe sa infloreasca din iunie, iar odata ajunse la maturitate tufele de Pink Flash nu sunt foarte mari (au in medie 40-50 de cm inaltime), plantate grupat vor schimba radical aspectul gradinii. Infloreste abundent in fiecare an si este o varietate de trandafir miniaturial longeviv, asa ca va veti putea bucura multa vreme de frumusetea lui.

Foto: sierraflowerfinder.com

Articole asemănătoare

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.

 • Camarosa - unul dintre cele mai populare soiuri de capsuni

  Cu randament bun si gust dulce, puternic, intens si o aroma pe masura, Camarosa este un soi de capsuni de origine americana cu fructe mari, cu o culoare puternica, aspect comercial deosebit si care suporta bine atat depozitarea cat si transportul.

 • White Wonder - castravetele alb

  Varietate hibrida de castravete cu o culoare neobisnuita, un alb curat, un aspect mai curand asemanator unui dovlecel de dimensiuni relativ mari (peste 25 de cm in medie) si un gust interesant, putin dulceag.

 • Red Diamond, nectarine savuroase

  Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat.

 • Trandafirul englezesc Benjamin Britten

  Un trandafir englezesc creat in 2001, acest Benjamin Britten se face usor remarcat datorita inflorescentelor mari, sferice, cu pana la 60 de petale, de un rosu deschis, cu o mireasma placuta, dominata de notele dulci, fructate.