Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale. Cu parfum usor, dominat de notele dulci, Atlas nu are nevoie de ingrijiri deosebite si plantat solitar sau in grup - fie mai multe exemplare, fie alaturi de alte varietati de trandafiri - va incanta pe toata lumea prin colorit. Prefera un sol putin nisipos, cu drenare buna, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei si unde sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer. Va avea nevoie sa fie udat periodic, dar folosind cantitati moderate de apa, iar partile uscate sau cu aspect bolnav ale tufei trebuie indepartate imediat ce au fost observate. 
 
Se va planta primavara sau toamna, lasand intre butasi 70 de cm distanta pana la un metru, pentru ca este un soi care la maturitate va depasi un metru inaltime, avand nevoie de un spatiu circular relativ generos pentru a se dezvolta in voie. Are o buna rezistenta naturala la frig si boli, este un teahibrid longeviv de care va veti bucura multi ani. Foarte apreciat de cunoscatori pentru frumusetea florilor care rezista multa vreme dupa ce au fost taiate.

Foto: viragwebshop.hu

Articole asemănătoare

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.

 • Merele Arbat

  Este foarte apreciat pentru fructele sale relativ mari, de forma rotunda, usor turtite si cu un colorit deschis, rosu si galben, miezul merelor fiind suculent, cu gust puternic dulce-acrisor, perfect pentru gustare, suc de mere, gemuri sau alte retete, dar si pentru placinte sau alte produse de patiserie.

 • Trandafirii Pink Diadem

  Sortiment mai rar intalnit de trandafir floribunda, cu inflorescente mari, de un roz deschis si delicat (petalele din exterior au o nuanta mai palida, cu note de alb sau chiar crem), acest Pink Diadem este un soi cu un colorit pe viu, gingas, fin.

 • Trandafirii Coffee Break

  Un nume inedit pentru un soi de trandafir teahibrid cu un colorit aparte, un rosu caramiziu in partea din centru a florii si cu tente visinii la margine, acest Coffee Break este o alegere mai mult decat interesanta pentru gradina.

 • Irisii pitici Michael Paul

  Veti gasi rar flori cu un colorit in egala masura intunecat si seducator, iar aceasta varietate de iris pitic este alegerea castigatoare daca vreti ca in ghivece sau in gradina sa aduceti violetul inchis, catifelat, aproape de negru intr-o anumita lumina.