Trandafirii Pink Diadem

Sortiment mai rar intalnit de trandafir floribunda, cu inflorescente mari, de un roz deschis si delicat (petalele din exterior au o nuanta mai palida, cu note de alb sau chiar crem), acest Pink Diadem este un soi cu un colorit pe viu, gingas, fin. Creat in Germania la jumatatea deceniului noua al secolului trecut, a fost repede adoptat cu entuziasm de cunoscatori pentru parfumul sau dulce, discret, placut, rezistenta naturala la boli si frig, dar mai ales pentru culoarea eleganta. Este foarte bun pentru gradini, parcuri, spatii verzi dar si pentru buchete, aranjamente florale pentru ocazii festive.

Tufele de Pink Diadem se vor planta primavara sau toamna, intr-un loc din gradina unde sa aiba parte de soare, cat mai mult soare, departe de zone unde pot fi in bataia aerului rece, iar pamantul ideal are scurgere buna, este usor nisipos, cu PH relativ acid. Nu uitati ca tufele de trandafiri trebuie udate frecvent, mai ales in perioadele secetoase, dar cantitatea de apa sa fie medie. Se taie imediat partile uscate sau cu aspect bolnav, dar din fericire este o varietate de floribunda cu rezistenta nativa ridicata la boli si daunatori. Lasati intre tufe - daca vreti sa le plantati grupate - macar jumatate de metru distanta. La maturitate o tufa de trandafir Pink Diadem are o inaltime medie de 70 de cm si va inflori pe toata perioada verii, avand multe flori mari, cu numeroase petale roz, parfumul este usor si placut, transformand radical orice spatiu verde. Nu intamplator veti gasi adesea Pink Diadem in buchete pentru ocazii festive, sunt trandafiri rezistenti si aspectuosi, foarte apreciati de cultivatorii cu experienta.

Foto: rosen-tantau.com

Articole asemănătoare

 • Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

  Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini.

 • Hortensiile Pink Wonder

  Soi de hortensie rezistenta la frig si daunatori, longeviva si care nu necesita ingrijiri deosebite si costisitoare, Pink Wonder se face usor remarcata datorita numarului mari de inflorescente de dimensiuni apreciabile si culoare roz, adesea o nuanta foarte intensa, fiind o alegere perfecta pentru gradini si parcuri.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.