Trandafirii Pink Diadem

Sortiment mai rar intalnit de trandafir floribunda, cu inflorescente mari, de un roz deschis si delicat (petalele din exterior au o nuanta mai palida, cu note de alb sau chiar crem), acest Pink Diadem este un soi cu un colorit pe viu, gingas, fin. Creat in Germania la jumatatea deceniului noua al secolului trecut, a fost repede adoptat cu entuziasm de cunoscatori pentru parfumul sau dulce, discret, placut, rezistenta naturala la boli si frig, dar mai ales pentru culoarea eleganta. Este foarte bun pentru gradini, parcuri, spatii verzi dar si pentru buchete, aranjamente florale pentru ocazii festive.

Tufele de Pink Diadem se vor planta primavara sau toamna, intr-un loc din gradina unde sa aiba parte de soare, cat mai mult soare, departe de zone unde pot fi in bataia aerului rece, iar pamantul ideal are scurgere buna, este usor nisipos, cu PH relativ acid. Nu uitati ca tufele de trandafiri trebuie udate frecvent, mai ales in perioadele secetoase, dar cantitatea de apa sa fie medie. Se taie imediat partile uscate sau cu aspect bolnav, dar din fericire este o varietate de floribunda cu rezistenta nativa ridicata la boli si daunatori. Lasati intre tufe - daca vreti sa le plantati grupate - macar jumatate de metru distanta. La maturitate o tufa de trandafir Pink Diadem are o inaltime medie de 70 de cm si va inflori pe toata perioada verii, avand multe flori mari, cu numeroase petale roz, parfumul este usor si placut, transformand radical orice spatiu verde. Nu intamplator veti gasi adesea Pink Diadem in buchete pentru ocazii festive, sunt trandafiri rezistenti si aspectuosi, foarte apreciati de cultivatorii cu experienta.

Foto: rosen-tantau.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Masquerade

  Unul dintre rarele soiuri de trandafiri cu inflorescente in mai multe culori

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Trandafirii Arthur Bell

  Va plac trandafirii galbeni? Cautati un soi rezistent, care sa infloreasca de mai multe ori pe an, iar florile sa fie mari, cu parfum puternic si sa iasa in evidenta imediat? Atunci "Arthur Bell", o varietate de trandafiri floribunda de o rara frumusete, ar putea sa fie alegerea ideala.