Trandafirii Pink Large

Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina. Tolereaza usor gerul si perioadele de seceta, nu are nevoie de tratamente speciale, iar bobocii sunt perfecti atat pentru aranjamente florale cat si pentru a aduce un plus de culoare spatiilor verzi. Tufele de Pink Large sunt mari, depasesc usor trei metri inaltime si daca au un suport suficient de puternic - un gard metalic sau un zid - se vor dezvolta rapid si se vor extinde in lateral, avand nevoie de cel putin un metru si jumatate spatiu circular. Principalul avantaj estetic este coloritul roz al florilor mari, o nuanta pastelata, intensa, dar din pacate parfumul este foarte usor, aproape insesizabil. 
 
Plantati tufa de trandafir Pink Large primavara sau toamna (pana in noiembrie daca zilele sunt suficient de calduroase), intr-un loc din gradina unde va avea suficient soare, dar se adapteaza si la semiumbra. Lasati un metru distanta intre tufe daca preferati sa plantati mai multe, iar solul ideal este unul fertil, cu drenare buna, si nu trebuie sa uitati sa udati tufa mai ales in perioadele calduroase. Este un soi perfect pentru a impodobi un zid sau un gard din caramida, se agata usor si rezista si pe un suport metalica sau din lemn. Iar daca vreti inca din primii ani sa aveti multe flori pe fiecare tufa se recomanda sa fertilizati pamantul cu ingrasamant natural. Trandafirii Pink Large sunt mari, cu multe petale dantelate, de un colorit placut, deschis, lasa impresia de eleganta si delicatete. Infloresc pe toata perioada verii pana in toamna.

Foto: lubera.co.uk

 

Articole asemănătoare

 • Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

  Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini.

 • Hortensiile Pink Wonder

  Soi de hortensie rezistenta la frig si daunatori, longeviva si care nu necesita ingrijiri deosebite si costisitoare, Pink Wonder se face usor remarcata datorita numarului mari de inflorescente de dimensiuni apreciabile si culoare roz, adesea o nuanta foarte intensa, fiind o alegere perfecta pentru gradini si parcuri.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Pink Diadem

  Sortiment mai rar intalnit de trandafir floribunda, cu inflorescente mari, de un roz deschis si delicat (petalele din exterior au o nuanta mai palida, cu note de alb sau chiar crem), acest Pink Diadem este un soi cu un colorit pe viu, gingas, fin.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.