Trandafirii Pink Large

Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina. Tolereaza usor gerul si perioadele de seceta, nu are nevoie de tratamente speciale, iar bobocii sunt perfecti atat pentru aranjamente florale cat si pentru a aduce un plus de culoare spatiilor verzi. Tufele de Pink Large sunt mari, depasesc usor trei metri inaltime si daca au un suport suficient de puternic - un gard metalic sau un zid - se vor dezvolta rapid si se vor extinde in lateral, avand nevoie de cel putin un metru si jumatate spatiu circular. Principalul avantaj estetic este coloritul roz al florilor mari, o nuanta pastelata, intensa, dar din pacate parfumul este foarte usor, aproape insesizabil. 
 
Plantati tufa de trandafir Pink Large primavara sau toamna (pana in noiembrie daca zilele sunt suficient de calduroase), intr-un loc din gradina unde va avea suficient soare, dar se adapteaza si la semiumbra. Lasati un metru distanta intre tufe daca preferati sa plantati mai multe, iar solul ideal este unul fertil, cu drenare buna, si nu trebuie sa uitati sa udati tufa mai ales in perioadele calduroase. Este un soi perfect pentru a impodobi un zid sau un gard din caramida, se agata usor si rezista si pe un suport metalica sau din lemn. Iar daca vreti inca din primii ani sa aveti multe flori pe fiecare tufa se recomanda sa fertilizati pamantul cu ingrasamant natural. Trandafirii Pink Large sunt mari, cu multe petale dantelate, de un colorit placut, deschis, lasa impresia de eleganta si delicatete. Infloresc pe toata perioada verii pana in toamna.

Foto: lubera.co.uk

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Dancing Queen

  Trandafir catarator cu flori mari, de un roz pal, delicat, Dancing Queen surprinde prin nuanta pastelata, dar este in acelasi timp un soi rezistent la boli si daunatori, mai rar intalnit in gradini dar poate fi o alegere interesanta. Are un parfum placut, delicat, dulceag, iar florile sale mari, numeroase pe fiecare tufa sunt si mai bine puse in evidenta de frunzisul lucios, de un verde inchis.

 • Trandafirul Mary Rose

  Cei care prefera trandafirii englezesti o fac mai ales datorita florilor mari, cu zeci de petale, adesea cu parfum intens si colorit viu, iar acest Mary Rose, creat in 1983, este unul dintre cele mai bune exemple.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Trandafirii Arthur Bell

  Va plac trandafirii galbeni? Cautati un soi rezistent, care sa infloreasca de mai multe ori pe an, iar florile sa fie mari, cu parfum puternic si sa iasa in evidenta imediat? Atunci "Arthur Bell", o varietate de trandafiri floribunda de o rara frumusete, ar putea sa fie alegerea ideala.