Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des. Nu au nevoie de conditii speciale pentru a fi cultivate, iar aceste tomate albe sunt recomandate pentru gustul lor placut, putin acrisor, cu note dulci si chiar de citrice atunci cand sunt bine coapte. Sub forma unei gustari inedite, intr-o salata (eventual alaturi de rosii obisnuite), in sosuri sau diverse retete, sunt tomate versatile, gustoase si care vor impresiona cu siguranta musafirii.

Se planteaza in martie-aprilie, cand temperaturile au crescut (au de altfel o buna rezistenta la inghet), in gropi de pana la 1 cm adancime, lasand 40-50 de cm distanta intre viitoarele plante. Se uda abundent imediat dupa plantare, si cel mai bun pamant este unul fertil, caruia i se poate adauga in prealabil ingrasamant organic, iar solul trebuie sa aiba si drenare buna. Alegeti un loc din gradina unde rosiile sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, iar plantele sa nu fie in bataia curentilor reci de aer. Nu uitati ca inainte de plantare sa curatati bine solul de buruieni si pietre.

Sunt un soi de tomate ce vor trebui udate frecvent, si se recomanda ca la baza fiecarui fir sa puneti un strat subtire de mulci, care va mentine un nivel constant de umiditate. Cu nuanta lor aparte si gustul puternic, tomatele White Beauty au dimensiuni relativ mari, sunt sferice, usor turtite, cu pulpa deschisa la culoare, un alb interesant, suculenta si plina de aroma. Fie intr-o salata, fie ca gustare sau ca garnitura, sunt o optiune foarte interesanta atat pentru cultivatorii cu experienta, cat si pentru gradinarii incepatori. Va veti putea bucura de prima recolta de la jumatatea verii, si este un soi cu productie anuala foarte buna.

Foto: tomatofest.com

Articole asemănătoare

  • Punci fara alcool pentru zilele de toamna

    O bautura cu gust intens de fructe, dulce si incarcata de vitamine, nutrienti si fibre, excelenta in serile de toamna si care va ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic si mai rezistent. Alegeti nectarul de fructe preferat, iar berea de ghimbir cu gustul acidulat si proaspat va transforma totul intr-un deliciu.

  • Leacuri naturiste cu busuioc

    Planta aromatica des folosita in bucatarie pentru notele parfumate pe care le confera preparatelor, transformand o reteta ce altfel ar fi fost banala intr-un deliciu, busuiocul este utilizat si in medicina traditionala pentru a trata si preveni mai multe afectiuni.

  • Crinul Broken Heart

    Un crin oriental de mari dimensiuni, cu parfum intens si dulce, flori de un roz aparte, Broken Heart este una din acele alegeri care vor transforma radical orice gradina, si in ciuda aspectului exotic este un soi de crin ce nu va avea nevoie de ingrijiri deosebite.

  • Lalele Ballade White

    Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

  • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

    Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.


Warning: fopen(cache/32bd689a203375c24b46df42db11b187) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139