Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti. Foarte apreciate pentru gustul dulce, perfect pentru salate, sosuri, conserve sau ca o gustare sanatoasa, aceste Sungella rezista bine si la transport sau depozitare. Cu note usor fructate si o aroma intensa, pot fi cultivate la fel de usor in gradina, in sera sau in ghivece, fie pentru culturi intensive, fie pentru placerea de a avea tomate galbene si delicioase. Se recomanda un pamant fertil, cu drenare bun si cat mai bogat in nutrienti, preferabil fertilizat in prealabil, si indepartati din timp toate buruienile din apropierea vrejului de tomate. Se planteaza de la jumatatea primaverii pana la inceputul verii, si pentru rezultate cat mai bune puteti inmuia semintele in apa la temperatura camerei pentru 24-48 de ore.

Tomatele Sungella cresc in ciorchini de cinci-sase fructe, se coc destul de repede si neaparat trebuie sa sustineti planta cu araci sau suporti rezistenti. La maturitate vrejul atinge usor 100 de cm inaltime, si se recomanda sa lasati intre plante macar trei sferturi de metru distanta. Sunt relativ sensibile la excesul de apa, asa ca nu trebuie udate folosind cantitati mari. Se recolteaza de la jumatatea verii pana spre toamna, septembrie sau chiar octombrie, iar productia este medie spre mare.

Foto: westcoastseeds.com

Articole asemănătoare

  • Cei mai intalniti daunatori la cires

    Gustul dulce si culoarea ispititoare fac din cirese probabil cele mai ravnite fructe de iunie. Servite ca atare sau in prajituri de sezon, acestea sunt intotdeauna un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru copii. Inainte de a ajunge in cosurile aflate pe mese, fructele au insa de purat o lupta destul de anevoioasa.

  • Cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde

    Un deliciu simplu si sanatos puteti pregati incercand reteta de cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde.

  • Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar

    Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.

  • Mere in aluat

    Un deliciu pentru toata familia sunt merele in aluat, preparate la cuptor. Daca nu ati incercat pana acum aceasta reteta, o puteti realiza foarte simplu la dumneavoastra acasa, in compania celor dragi.

  • Cartofi cu ciuperci si smantana la cuptor

    Un deliciu pentru cei care adora gustul legumelor preparate la cuptor este reteta de cartofi cu ciuperci si smantana la cuptor.