Lalele Ballade White

Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

Perfecte pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete elegante si aranjamente florale, sunt lalele care se adapteaza relativ bine climatului din tara noastra. Bulbii se vor planta toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei (se pot adapta si in zone cu semi-umbra, dar prefera lumina), intr-un pamant cu drenare buna si ideal fertilizat in prealabil cu ingrasamant organic.

Se ingroapa fiecare bulb la circa 15-20 de cm adancime, cu partea ascutita in sus, lasand macar 10 cm distanta intre plante, si se uda abundent imediat dupa. Se iriga relativ frecvent, fara a folosi cantitati mari de apa, si au din fericire o buna rezistenta naturala in perioadele geroase. Incep sa infloreasca de la jumatatea primaverii si vor depasi la maturitate 50 de cm inaltime, fiind lalele cu flori mari si tulpini viguroase, rezistente. 

Foto: farmergracy.co.uk

Articole asemănătoare

 • Lalele imperiale Rubra Maxima

  O varietate de lalea imperiala de o impresionanta frumusete, cu inflorescente mari de un rosu-portocaliu intens, cald, Rubra Maxima poate sa atinga la maturitate 100 de cm inaltime, este un soi cu aspect exotic si va schimba radical orice gradina.

 • Yellow Baby, lalele galbene pentru cea mai frumoasa gradina

  Varietate pitica de lalele cu inflorescente de un galben intens, puternic, parfum usor si placut, Yellow Baby poate fi acea optiune cromatica plina de prospetime ce va schimba radical o gradina, un balcon sau o terasa.

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Bujorul White - albul pur pentru gradini superbe

  Flori mari, duble, de un alb pur, intens, usor de cultivat si intretinut