Renclod verde

Este un soi de prun foarte vechi, dar putin cultivat la noi.
Pomul este viguros sau foarte viguros si are trunchiul puternic torsionat.
Fructele sunt mici-mijlocii, sferice, usor turtite la capete. Culoarea este verde-galbuie, iar pulpa verzuie, suculenta, dulce, si armonios acidulata, neaderenta la sambure.
Se matureaza la sfarsit de august - inceput de septembrie.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Patru remedii naturiste folosind ceai verde

    Datorita antioxidantilor ceaiul verde, baut cu sau fara miere, este un aliat important in perioada racelilor de sezon sau chiar cand ne-am imbolnavit, pentru ca va intari sistemul imunitar si il va ajuta sa lupte mai usor cu boala. Iar daca adaugati si putina zeama de lamaie sau ghimbir ras ceaiul nu va capata doar un gust mai placut, ci va fi si mai bun datorita vitaminei C.

  • Salata de fructe cu ceai verde

    Salata de fructe este un desert bun pentru vara, cu gustul proaspat, dulce-acrisor, iar cu putin ceai verde rece rezultatul va fi un plus de aroma si energie.

  • Smoothie cu ceai verde, spanac si banana

    Ceaiul verde este o bautura excelenta si sanatoasa atunci cand este baut simplu, cu sau fara indulcitor, dar fiind baza acestui smoothie ii ofera consistenta si o aroma speciala.

  • Fursecuri cu ceai verde

    Usoare, pufoase, dulci, cu note racoritoare de ceai verde, perfecte ca gustare sau desert.

  • Bautura cu ceai verde, lamaie si menta

    Racoritoare, sanatoasa, ideala daca va place gustul de ceai verde, cu notele sale usoare de tanin, vegetale, usor de remarcat, intr-o reteta pentru o bautura de vara.