Rhododendronul Roseum Elegans


Hibridarea este actiunea de incrucisare a doua specii sau soiuri prin care se urmareste obtinerea unor exemplare superioare. Roseum Elegans este o varietate hibrida de Rhododendron foarte populara printre iubitorii de plante. Nu doar ca frumusetea sa este etalon dar conditiile in care aceasta prospera sunt la indemana oricui.

Roseum Elegans inunda gradina cu mirosul sau imabator primavara tarziu, cand vremea da semne ca vara dobandeste putere deplina. In timpul primului sezon de crestere trebuie respectat un program fix de udare pentru a se forma un sistem sanatos de radacini. Acest lucru inseamna saptamanal sau chiar mai frecvent, acolo unde clima capata accente de ariditate. Nu uita sa pulverizezi si frunzele, caci au nevoie de multa umiditate.

Specialistii atrag atentia in cazul rhododendronului ca cele mai multe leziuni din timpul iernii nu sunt cauzate de frig ci de deficitul de apa. Poti planta arbustul putin mai sus decat nivelul solului, realizand o mica movila, pentru prevenirea stagnarii apei la baza.

Roseum Elegans are nevoie de un sol bine drenat si bogat in material organic. Solul nisipos sau uscat, si cel cu multa argila in compozitie ar trebui imbunatatit inainte de plantarea rhododendronului cu turba sau compost. Planta se “hraneste” cu fertilizator acid, special, dupa inflorire. Nu utiliza ingrasamant pentru flori de gradina deoarece are o concentratie NPK nefavorabila rhododendronului.

Desi cele mai multe varietati de rhododendron sunt adaptate la conditii de soare direct, soiul Roseum Elegans prefera umbra partiala. Tunderea este rareori necesara, iar atunci cand se impune se executa imediat dupa inflorire. Rhododendronul “Roseum Elegans” este utilizat intensiv in decorarea gradinilor in multe parti ale lumii. Arbustul este apreciat indeosebi pentru marimea si frumusetea florilor. 

Sursa foto

I. C.

 

Articole asemănătoare

 • Plante care iubesc razele directe ale soarelui

  Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite.

 • Cerintele Rhododendronului

  Genul Rhododendron este alcatuit din peste 850 specii salbatice si nenumarate specii hibride care incanta privirea cu buchetele de flori rosii, roz, violete sau albe.

 • Parcul National Retezat

  Intrucat vremea buna pune stapanire peste tara tot mai mult cu fiecare zi care trece, multi dintre noi ne intrebam deja ce locuri incantatoare vom include in drumetiile noastre.

 • Cestrum

  Cestrum (Cestrum elegans) este un arbust stufos, cu inaltimea de 1,5 m, care se distinge mai ales prin florile sale deosebite, de culoare rosu-visiniu.

 • Floarea miresei - Gypsophila elegans

  Gypsophila elegans, pe numele ei popular floarea miresei, face parte din familia Caryophyllaceae si este originara din Europa, Asia si Africa de Nord. Este cunoscuta de toata lumea, fiind mai mereu intalnita in buchetele mireselor - cum ii zice si numele - dar si in aranjamentele obisnuite, pentru ca aceasta, cu floricelele ei mici si albe, pare o dantela fina care contrasteaza frumos cu celelalte flori mai mari.