Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime. Inflorind in perioada primaverii pana la inceputul verii, fara sa aiba nevoie de ingrijiri speciale, acest Fortythia Roseum va ramane si in restul anului un element decorativ interesant pe masura ce frunzele sale lungi si verzi isi schimba coloritul, trecand de la galbui palid la un rosu puternic, sangeriu, in lunile de iarna. Si cum este un arbust rezistent la frig si seceta va rezista multa vreme in gradina, mai ales daca il plantati intr-un grup alaturi de alte exemplare sau alti arbusti. La maturitate un exemplar depaseste 150-180 de cm inaltime - are nevoie de un spatiu circular cel putin egal - si poate chiar sa fie mai inalt daca este plantat langa un zid, un gard de gradina, o suprafata care sa ii slujeasca drept suport. 
 
Plantati Fortythia Roseum fie toamna, fie primavara, intr-un loc unde va avea cat mai mult soare, iar solul este fertil, fara buruieni, cu drenare buna, viitorul arbust fiind ferit de curentii reci de aer. Inflorescentele vor fi numeroase, in nuante de roz, fara parfum. 

Foto: amazon.co.uk

 

Articole asemănătoare

 • O gradina de legume de invidiat

  Ati plantat in gradina de legume mai multe rasaduri de rosii, dar desi ati ales un soi bun nu sunteti tocmai multumiti de rezultate? In afara ingrasamintelor chimice puteti incerca solutii devenite clasice (sa adaugati coji de ou sau zat de cafea in pamant) sau sa alegeti o varianta ieftina, simpla, care va da tomatelor un gust mai dulce, mai intens.

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

 • Flori de primavara

  Pentru a scapa de aspectul deprimant pe care ni-l aduce deseori iarna, activitatile din gradina pentru pregatirea florilor de primavara reprezinta o solutie.

 • Flori rosii pentru o gradina plina de pasiune

  Culorile sunt foarte importante, fie ca le folosim pentru vestimentatie, pentru amenajarea interiorului sau in gradina. Cu totii stim sau avem cateva notiuni despre semnificatia fiecarei culori in parte: albastrul este o culoare care calmeaza, verdele revigoreaza si relaxeaza, galbenul ne face mai optimisti, rosul emana energie si pasiune, etc. Asadar, persoanele care doresc sa isi amenajeze gradina in functie de culorile florilor, pot opta pentru varianta care li se potriveste cel mai bine.