Capsunile Ostara, un deliciu de vara

Varietate de capsuni cu productie foarte buna, fructe mari si cu gust intens, de un rosu aprins si forma conica, seminte mici, Ostara este una dintre cele mai bune alegeri in special pentru culturile mici, pentru o gradina de dimensiuni restranse sau pentru sera, fiind usor de crescut si in ghivece putin mai mari. Dintre capsunile perfecte pentru o gustare sau pentru dulceata (la fel de bine le puteti folosi in diverse retete pentru desert) sunt unele dintre cele mai bune, aroma este intensa, dulce, fructele avand si un parfum puternic. Alegeti pentru rasaduri un loc din gradina cu mult soare, pamant fertil cu drenare buna, ferit pe cat posibil de curentii reci de aer. Se planteaza din primavara pana in toamna, ideal in primele luni ale anului pentru a va bucura de primele fructe chiar in acea vara. 
 
Este un soi ce atinge la maturitate 25-30 de cm inaltime, si poate fi sprijinit de un suport sau nu (ramurile pline de frunze mari, late sunt elastice si rezistente), foarte aspectuos si cu o productie buna pentru. Se lasa macar 30 de cm distanta de la un rasad la altul, iar in perioada de dupa plantare, pana apar primele flori, se recomanda sa fie udate la fiecare doua sau trei zile, seara sau dimineata, dar folosind cantitati modice de apa. Pentru o productie mai buna puteti sa fertilizati in prealabil portiunea de sol cu compost si trebuie sa indepartati periodic buruienile din apropierea capsunilor. Fie in gradina, fie in ghivece sau sera Ostara dovedeste o rezistenta naturala destul de buna la boli si daunatori, nu are nevoie de ingrijiri deosebite sau tratamente costisitoare, dar trebuie sa fiti atenti daca apar zone uscate sau cu aspect bolnav pe planta. Suporta bine si perioadele geroase.  
 

Foto: bakker.com
 

Articole asemănătoare

  • Regina Noptii si gradina de vara

    Regina Noptii a devenit o floare de gradina din ce in ce mai cautata pe meleagurile noastre, si nu este un lucru de mirare date fiind “armele” sale irezistibile: frumusetea si parfumul.

  • Gradina de Vara din Saint Petersburg

    Gradina de Vara din Saint Petersburg a luat fiinta in anul 1704 cu implicarea directa a Tarului Petru cel Mare. Aflandu-se in calatorie prin Europa si fiind impresionat de frumusetea gradinilor regale, Petru I doreste ceva asemanator la “Venetia Nordului” pe care o construise.

  • Tocanita de vara cu rosii, dovlecei si usturoi

    O mancare de vara savuroasa pentru un pranz bogat este tocanita de vara cu rosii, dovlecei si usturoi.

  • Salata orientala de vara cu cartofi si rosii

    O salata simpla si bogata in vitamine este salata orientala de vara cu cartofi si rosii. Aveti nevoie de ingredientele urmatoare pentru a o prepara:

  • Legume hranitoare de vara

    Stim cu totii ca un stil de viata sanatos include alimente bogate in substante nutritive. De aceea, legumele se numara printre alimentele de vara recomandate pentru un meniu cat se poate de usor de-a lungul intregii zile.