Capsunile Ostara, un deliciu de vara

Varietate de capsuni cu productie foarte buna, fructe mari si cu gust intens, de un rosu aprins si forma conica, seminte mici, Ostara este una dintre cele mai bune alegeri in special pentru culturile mici, pentru o gradina de dimensiuni restranse sau pentru sera, fiind usor de crescut si in ghivece putin mai mari. Dintre capsunile perfecte pentru o gustare sau pentru dulceata (la fel de bine le puteti folosi in diverse retete pentru desert) sunt unele dintre cele mai bune, aroma este intensa, dulce, fructele avand si un parfum puternic. Alegeti pentru rasaduri un loc din gradina cu mult soare, pamant fertil cu drenare buna, ferit pe cat posibil de curentii reci de aer. Se planteaza din primavara pana in toamna, ideal in primele luni ale anului pentru a va bucura de primele fructe chiar in acea vara. 
 
Este un soi ce atinge la maturitate 25-30 de cm inaltime, si poate fi sprijinit de un suport sau nu (ramurile pline de frunze mari, late sunt elastice si rezistente), foarte aspectuos si cu o productie buna pentru. Se lasa macar 30 de cm distanta de la un rasad la altul, iar in perioada de dupa plantare, pana apar primele flori, se recomanda sa fie udate la fiecare doua sau trei zile, seara sau dimineata, dar folosind cantitati modice de apa. Pentru o productie mai buna puteti sa fertilizati in prealabil portiunea de sol cu compost si trebuie sa indepartati periodic buruienile din apropierea capsunilor. Fie in gradina, fie in ghivece sau sera Ostara dovedeste o rezistenta naturala destul de buna la boli si daunatori, nu are nevoie de ingrijiri deosebite sau tratamente costisitoare, dar trebuie sa fiti atenti daca apar zone uscate sau cu aspect bolnav pe planta. Suporta bine si perioadele geroase.  
 

Foto: bakker.com
 

Articole asemănătoare

  • Suc de pepene cu bere de ghimbir si limeta

    Pepenele rosu este unul dintre deserturile preferate ale verii, iar aceasta reteta sucul proaspat se intalneste cu limeta si berea de ghimbir. Iar cu putina vodca poate deveni un cocktail de vara.

  • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

    Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.

  • Cum puteti folosi lamaile in casa sau in gradina

    Un truc simplu pentru un desert de vara care sa fie nu doar gustos, dar si sa iasa in evidenta usor, este sa folositi cate o jumatate de lamaie mare in care sa serviti o portie de inghetata. Scoateti cu grija tot miezul lamaii si umpleti coaja ramasa cu inghetata preferata. Eventual puteti sa turnati deasupra putina zeama proaspat de lamaie, cu aroma ei delicioasa, pentru un contrast interesant.

  • Tocanita de vara cu rosii, dovlecei si usturoi

    O mancare de vara savuroasa pentru un pranz bogat este tocanita de vara cu rosii, dovlecei si usturoi.

  • Legume hranitoare de vara

    Stim cu totii ca un stil de viata sanatos include alimente bogate in substante nutritive. De aceea, legumele se numara printre alimentele de vara recomandate pentru un meniu cat se poate de usor de-a lungul intregii zile.


Warning: fopen(cache/9303d88a7964743aea81b374c38c34c7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139