Rosa


Rosa

Familia: Rosaceae
Aspect: Arbust, catarator
Perioada de inflorire: Primavara- vara
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

trandafiri rosii

Genul este alcatuit din aproximativ 150 de specii plante cataratoare si arbusti, vesnic verzi sau cu frunze cazatoare. Au flori parfumate si foarte frumoase, de diferite forme si culori, tulpini arcuite sau erecte si cu tepi.

Cultivare: usoara. Se pot planta pe orice teren usor fertil si drenat adecvat. Se recomanda locuri insorite si administrarea unui ingrasamant lichid primavara.

Reproducere: Se inmultesc prin butasi vara sau prin altoiul mugurilor primavara si vara.

Pericole: Paduchii verzi se combat prin insecticide specifice, iar impotriva bolilor cauzate de ciuperci se folosesc substante anticriptogamice.

Specii si soiuri: Rosa rugosa, Rosa banksiae, Rosa canina.  
 

Imagine : http://www.gradinamea.ro/P-trandafiri_rosi-987-11088.html
 
 
  
  

Articole asemănătoare

 • Din secretele trandafirului chinezesc

  Multi il cunosc sub numele incorect de trandafir japonez, insa Hibiscus rosa-sinensis, aceasta planta decorativa originara din Asia de Est, este de fapt o varietate chinezeasca.

 • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

  Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.

 • Macesul, floarea nationala a Romaniei

  Raspandit din campii pana in munti, macesul (Rosa canina) sau trandafirul salbatic este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali de pe la noi. Practic, este atat de prezent si de specific tarii noastre incat este considerat floarea nationala a Romaniei.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.

 • Macesele, un izvor de vitamine

  Macesul (Rosa canina) este o specie din genul Rosa, inrudit cu trandafirul. Creste sub forma unei tufe de mari dimensiuni in poienile padurilor de la campie si dealuri, la liziera acestora sau pe campuri si pasuni, in apropierea palcurilor de copaci.