Rosii tip Tigerella

Un soi hibrid timpuriu de tomate, foarte populare datorita aspectului care poate surprinde la prima vedere, rosiile de tip Tigerella sunt usor de recunoscut datorita dungilor late in nuante de portocaliu si galben care acopera o mare parte din coaja rosie, lucioasa. Categoric ies in evidenta prin cromatica inedita, sunt potrivite pentru salate, ca gustare sau pentru retete clasice cu tomate, ofera o productie buna de la un an la altul si sunt tomate suculente, cu gust intens, putin dulceag. 
 
Initial veti vedea cum fructele imature sunt inca de un verde palid, deschis, dar deja cu dungi in tonuri mult mai inchise, iar pe masura ce se maturizeaza si se coc vor capata coloritul atat de frumos, totul fiind un joc de rosu, portocaliu si galben. Se cultiva din martie pana in aprilie si se recomanda ca intre plante sa lasam cam 50 de cm. Au nevoie de soare, sol fertil si bine drenat, neaparat intr-un loc al gradinii (daca nu le cultivam in sera) ferit de curenti de aer si vant. Se iriga frecvent, iar daca sunt ingrijite rosiile Tigerella dau o productie bogata, tomatele fiind rotunde, suculente, carnoase. Nu trebuie sa neglijati fertilizarea solului in care plantati aceasta varietate, ideal cu gunoi de grajd si dupa plantare puteti adauga si mulciu. Rosiile Tigerella se pot consuma proaspete, se pot conserva sau usca. Dincolo de coloritul inedit sunt foarte sanatoase si gustoase.

Foto: viridishortus.co.uk

 

Articole asemănătoare

  • Sos simplu de rosii pentru paste

    O reteta simpla, excelenta atunci cand se folosesc rosii coapte, zemoase.

  • Sos de rosii usor picant

    Un sos de casa in care gustul plin de rosii bine coapte este completat de notele picante ale ardeiului iute si cele dulci de ceapa.

  • Suc de rosii picant

    Poate fi baza pentru un cocktail Bloody Mary iute, picant, dar la fel de bine poate fi o alternativa (servita cat mai rece, cu gheata) pentru sucul de rosii traditional. In locul sucurilor de fructe sau bauturilor carbogazoase este o alternativa pentru zilele calduroase.

  • Smothie cu lapte vegetal, fructe si suc de rosii

    Un smoothie cu fructe si suc de rosii, nucsoara, scortisoara, putin zahar brun, rezultatul final fiind o bautura proaspata, cu gust complex si placut, mai ales dupa ce i se adauga cateva cuburi de gheata.

  • Salata de rosii cu sos cald

    Salata de rosii este o reteta clasica, devenita comuna prin repetitie, dar cu acest sos cald va capata gusturi, note si arome cu totul noi.