Rosii tip Tigerella

Un soi hibrid timpuriu de tomate, foarte populare datorita aspectului care poate surprinde la prima vedere, rosiile de tip Tigerella sunt usor de recunoscut datorita dungilor late in nuante de portocaliu si galben care acopera o mare parte din coaja rosie, lucioasa. Categoric ies in evidenta prin cromatica inedita, sunt potrivite pentru salate, ca gustare sau pentru retete clasice cu tomate, ofera o productie buna de la un an la altul si sunt tomate suculente, cu gust intens, putin dulceag. 
 
Initial veti vedea cum fructele imature sunt inca de un verde palid, deschis, dar deja cu dungi in tonuri mult mai inchise, iar pe masura ce se maturizeaza si se coc vor capata coloritul atat de frumos, totul fiind un joc de rosu, portocaliu si galben. Se cultiva din martie pana in aprilie si se recomanda ca intre plante sa lasam cam 50 de cm. Au nevoie de soare, sol fertil si bine drenat, neaparat intr-un loc al gradinii (daca nu le cultivam in sera) ferit de curenti de aer si vant. Se iriga frecvent, iar daca sunt ingrijite rosiile Tigerella dau o productie bogata, tomatele fiind rotunde, suculente, carnoase. Nu trebuie sa neglijati fertilizarea solului in care plantati aceasta varietate, ideal cu gunoi de grajd si dupa plantare puteti adauga si mulciu. Rosiile Tigerella se pot consuma proaspete, se pot conserva sau usca. Dincolo de coloritul inedit sunt foarte sanatoase si gustoase.

Foto: viridishortus.co.uk

 

Articole asemănătoare

  • Salata de rosii cu avocado si castravete

    Salata este o excelenta alegere in zilele calduroase, dar folosind avocado veti transforma o salata simpla cu rosii si castravete intr-o surpriza placuta.

  • Cocktail picant cu tequilla si suc de rosii

    Un cocktail cu gust de rosii, tequilla si note intense, picante, date de sosuri si hreanul ras.

  • Suc de rosii pentru un sistem imunitar puternic

    O reteta usor de pregatit din rosii bine coapte, cu busuioc, patrunjel proaspat, castravete racoritor si un praf de piper negru, plina de vitamine, recomandata pentru un sistem imunitar mai rezistent.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Sos pentru paste cu rosii, ulei de masline si usturoi

    Cu note mediteraneene si gust dulce, de rosii, este un sos pentru o portie de paste gata imediat.