Rosii tip Tigerella

Un soi hibrid timpuriu de tomate, foarte populare datorita aspectului care poate surprinde la prima vedere, rosiile de tip Tigerella sunt usor de recunoscut datorita dungilor late in nuante de portocaliu si galben care acopera o mare parte din coaja rosie, lucioasa. Categoric ies in evidenta prin cromatica inedita, sunt potrivite pentru salate, ca gustare sau pentru retete clasice cu tomate, ofera o productie buna de la un an la altul si sunt tomate suculente, cu gust intens, putin dulceag. 
 
Initial veti vedea cum fructele imature sunt inca de un verde palid, deschis, dar deja cu dungi in tonuri mult mai inchise, iar pe masura ce se maturizeaza si se coc vor capata coloritul atat de frumos, totul fiind un joc de rosu, portocaliu si galben. Se cultiva din martie pana in aprilie si se recomanda ca intre plante sa lasam cam 50 de cm. Au nevoie de soare, sol fertil si bine drenat, neaparat intr-un loc al gradinii (daca nu le cultivam in sera) ferit de curenti de aer si vant. Se iriga frecvent, iar daca sunt ingrijite rosiile Tigerella dau o productie bogata, tomatele fiind rotunde, suculente, carnoase. Nu trebuie sa neglijati fertilizarea solului in care plantati aceasta varietate, ideal cu gunoi de grajd si dupa plantare puteti adauga si mulciu. Rosiile Tigerella se pot consuma proaspete, se pot conserva sau usca. Dincolo de coloritul inedit sunt foarte sanatoase si gustoase.

Foto: viridishortus.co.uk

 

Articole asemănătoare

  • Suc de rosii cu mere si ghimbir

    O reteta simpla in care notele astringente de rosii se completeaza cu cele acrisoare din mere, totul cu un plus de picant si aroma de la ghimbirul taiat marunt. O varianta a sucului traditional de rosii, care cu putina gheata poate fi o bautura racoritoare perfecta pentru zilele toride.

  • Suc de rosii picant cu morcovi, ardei, telina si ardei iute

    Daca va place sucul de rosii ati putea sa il transformati intr-o bautura putin picanta, cu multe vitamine si nutrienti, o cura de vitamine in forma lichida care va potoleste setea, va da un plus de energie si in plus gustul este placut, putin dulce.

  • Trandafirii Big Purple

    Un trandafir cu un colorit mai putin intalnit, un purpuriu deschis spre mov (veti intalni si exemplare cu note cromatice roz), Big Purple este o varietate pe care unii pasionati o adora tocmai datorita nuantei mai putin intalnite, in vreme ce altii nu sunt deloc incantati de el si prefera tradafirii clasici rosii, galbeni sau albi.

  • Smoothie cu cirese, rosii cherry, menta si pepene rosu

    Ce ar fi sa combinam arome de vara intr-o singura bautura, de la ciresele acrisoare la gustul intens de menta si cel racoritor si dulce de pepene rosu? La care vom adauga rosii cherry pentru antioxidanti si gustul placut. Iar dincolo de arome vom avea un smoothie sanatos, plin de vitamine si nutrienti, iar cu putina gheata va fi mai bun decat orice suc din comert.

  • Suc de rosii, mere si morcovi

    Un mod gustos de a oferi organismului doza necesara de vitamina C, un suc proaspat si plin de nutrienti, fibre, antioxidanti. Daca v-ati plictisit de gustul clasic al sucului de rosii sau daca a venit momentul sa incercati ceva nou.