Sangria cu cidru si bere

Ingrediente:

2 sticle de cidru (de 330 ml)
2 sticle de bere bruna sau blonda, dupa gust
1 cana de suc de mere
1 cana bere de ghimbir
½ cana bourbon
2 mere bine coapte
2 pere
2 portocale
cateva batoane de scortisoara
2 lingurite zahar brun
2-3 cuisoare
1-2 bucati anason stelat
scortisoara pudra
cuburi de gheata

Mod de preparare: intr-o carafa mare se pun fructele spalate si taiate in felii mici, turnand deasupra bourbonul. Se adauga zaharul, anasonul, cuisoarele si se amesteca usor. Se toarna deasupra berea, cidrul, sucul de mere, berea de ghimbir, toate cat mai reci, amestecand dupa fiecare usor. Se pun si batoanele de scortisoasa si se gusta, adaugand zahar daca este nevoie. Se tine la rece pentru 60 de minute si se serveste in pahare sau cani, cu gheata si un praf de scortisoara deasupra.

Foto: pxhere.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu gin si bere

    O bautura cu note intense de ienupar si prospetimea unei beri blonde de calitate, racoritoare si delicioasa, buna pentru o seara placuta alaturi de prieteni.

  • Cocktail cu whiskey si bere blonda

    De un auriu placut si cu arome de citrice si whiskey, este un cocktail destul de usor, dar cu personalitate.

  • Cocktail de iarna cu vodca si suc de merisoare

    Usor de preparat in casa, cu suc de merisoare, o vodca de calitate si bere de ghimbir. Rezultatul? O bautura cu note ce evoca perioada rece, reconfortanta si cu personalitate.

  • Sangria cu cidru pentru zilele de iarna

    O portie racoritoare de sangria cu vin rosu si fructe este o reteta clasica, dar in aceasta varianta de iarna vinul este inlocuit cu un cidru de calitate si cu mirodenii de sezon.

  • Vin fiert cu cidru si mirodenii

    O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.