Sfaturi pentru o gradina sanatoasa

CactusEste acea perioada a anului cand gradinarii se intreba daca folosirea insecticidelor reprezinta o idee chiar atat de rea. Acestea sunt cateva sfaturi despre cum sa va ingrijiti gradina in mod natural, fara a fi dstrusa de insecte.

Plantele sanantoase atrag mai putine insecte, iar in pamantul sanantos cresc plante sanatoase.
Pamantul sanantos trebuie sa fie o prioritate pentru gradina dumneavoastra, asa ca utilizati ingrasaminte organice.

Pastrati curatenia in gradina si debarasati-o de buruieni

Buruienile reprezinta ascunzisuri perfecte pentru insecte. In acelasi timp ele concureaza cu plantele dumneavoastra pentru apa si substantele nutritive din sol.

Daca ati lucrat cu plante infestate, curatati-va uneltele si spalati-va pe maini, inainte de a trece la urmatoarele plante. Curatati-va uneltele foarte serios toamna, pentru a evita repetarea problemelor de anul trecut.

 

Gargaritele

Dintre toate insectele din gradina, gargaritele sunt probabil cele mai usor de recunoscut. Ele sunt cele mai bune prietene ale gradinarului. Nu numai ca se hranesc cu insectele daunatoare, dar culoarea lor frumoasa aduce si un aer aparte gradinii.

Atragerea lor in gradina necesita ceva planificare, dar pot fi extrem de utile in combaterea insectelor daunatoare.
 

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

 • Sfaturi pentru o viata lipsita de probleme medicale

  Potrivit celor mai recente studii, pentru a avea o viata sanatoasa cu vizite la medic doar de control, cheia succesului se ascunde in spatele unor cuvinte precum echilibru, moderatie si varietate.

 • Sfaturi pentru lunile de toamna

  In timpul lunilor de toamna trebuie sa aveti grija sa respectati cativa pasi simpli pentru a avea o gradina sanatoasa si curata la primavara. Florile va vor multumi pentru grija pe care le-o purtati inflorind placut.

 • Fructe si legume pentru o piele sanatoasa

  Se stie ca in mare parte, o piele sanatoasa necesita o ingrijire si totodata o hranire atenta, pentru a rezista capriciilor vremii si nu numai.