Simbolistica florilor

Florile sunt cele mai frumoase accesorii decorative pe care le putem regasi in vaza, in ghivecele pe pe balcon sau in straturile gradinii. Acestea au puterea de a ne face ziua mai frumoasa, chiar daca aceasta se anunta a fi una grea sau mohorata. Fiecare floare simbolizeaza ceva: o traire, un gand, un fel de a fi…

Trandafirul

Inca din Antichitate trandafirul este recunoscut si ca fiind “regele florilor”. Acesta este una dintre cele mai populare flori ale lumii si este de asemenea cea mai bine vanduta. Este binecunoscut faptul ca trandafirii rosii simbolizeaza pasiunea si dragostea, cei in nuante delicate rozulii sunt simbolul afectiunii si a sensibilitatii.

Garoafa

Garoafele galbene reprezinta repulsia si aversiunea. In secolul al - XVIII-lea in limbajul florilor acestea transmiteau un mesaj negativ, de indiferenta fata de persoana care le primea. Garoafa rosie simboliza odata miscarea muncitoreasca. Astazi este de asemenea simbol al iubirii. Cea de culoare alba reprezinta speranta.

Floarea soarelui

Floarea specifica verii, care iubeste soarele si temperaturile ridicate, este simbolul veseliei si al caldurii. In secolul XVII oamenii au inceput sa-i foloseasca semintele delicioase pentru produsele de panificatie, ca si inlocuitori ai cafelei, etc.

Laleaua

Pe lista celor mai indragite flori, laleaua se afla pe locul care-i urmeaza trandafirului. Aceasta este cultivata cu precadere in Olanda, iar incepand cu secolul XVII a izbucnit o adevarata “manie” in jurul acestei flori. Se spune ca in functie de intensitatea culorilor petalelor sunt si sentimentele celui care ofera un buchet de lalele. 
 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Trei festivaluri dedicate florilor

  Festivalul Lalelelor din Ottawa, Canada: poate v-ati fi asteptat ca un eveniment dedicat in fiecare an varietatilor de lalele sa fie organizat in Olanda, dar in fiecare mai, inca din 1953, orasul canadian este locul unde trebuie sa ajungeti daca iubiti aceste flori.

 • Floarea pelican

  Cu numele stiintific de Aristolochia grandiflora, cunoscuta insa mai curand sub numele neobisnuit de floarea pelican, aceasta planta originara din Caraibe si America Centrala este usor de recunoscut prin forma florilor sale imense, dar si din cauza mirosului neplacut, greu de suportat de cei care ajung prea aproape de aceasta floare bizara.

 • Cum sa alegi florile potrivite de Ziua Indragostitilor

  Daca pana la aceasta ora nu ti-ai intalnit jumatatea de Ziua Indragostilor, inseamna ca te gasesti in toiul pregatirilor pentru plimbarea sau cina romantica de diseara. In ceasurile care au mai ramas, reflecteaza bine la ce flori ii vei oferi iubitei intrucat aceste raze rupte din natura sunt purtatoarele mesajului tau de dragoste.

 • Calitatile curative ale florilor de tei

  Teiul este un arbore ce renaste in fiecare vara in regiunile cu climat temperat, implicit pe teritoriul tarii noastre, improspatand gradinile si aleile parcurilor cu balsamul florilor galbui.

 • Frumusetea florilor din gradina noastra

  Cu totii suntem fascinati de frumusetea si delicatetea florilor. In propria gradina ne simtim ca intr-o oaza de liniste, ne imaginam