Frumusetea florilor din gradina noastra

Cu totii suntem fascinati de frumusetea si delicatetea florilor. In propria gradina ne simtim ca intr-o oaza de liniste, ne imaginam ca suntem undeva in natura, iar sentimentul acesta de relaxare si de siguranta il avem datorita plantelor, datorita miresmelor imbietoare si curcubeului de culori al petalelor.

Cine isi doreste sa fie inconjurat si totodata protejat de privirile indiscrete ale celor care trec pe langa gradina noastra de cele mai parfumate si minunate flori va avea cu siguranta o alegere grea. Pe langa plantele care formeaza un gard viu, dar care si infloresc precum iasomia, vita de vie poate fi un factor esential pentru siguranta intimitatii, insa si din punct de vedere optic. De asemenea ne incanta privirile si floarea “trompeta” prin forma deosebita a petalelor, insa si prin culorile placute.

Iata cateva din florile care se catara, care se intind si care decoreaza gradina noastra sau de ce nu, balconul sau terasa.

Floarea Trompeta ( Campsis radicans)

Aceasta floare isi revarsa splendoarea din iulie pana septembrie / octombrie. Numele ii provine de la forma petalelor. Acestea sunt de regula galbene, insa pot ajunge la rosu intens. Planta are nevoie de multa caldura si soare, insa este indicat ca radacina sa fie undeva intr-un loc umbros. 

Hortensia cataratoare (Hydrangea petiolaris)

Aceasta specie rasare primavara devreme si are un frunzis bogat. Incepand cu luna iunie incepe sa-si arate florile albe, care impodobesc frumos gradina. Dupa aproximativ 3 – 5 ani de la plantare, hortensia ajunge la o inaltime de pana la 12 m.

Clematis

Clematis ne incanta simturile de cele mai multe ori prin multitudinea florilor si prin mireasma lor. Diversitatea culorilor ne da posibilitatea de a alege ceea ce ne place si ceea ce ni se potriveste cel mai bine.

Aceste flori prefera locurile semi – insorite si la fel ca si Floarea Trompeta este indicat ca radacina sa fie la un loc ferit de razele arzatoare ale soarelui.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Craitele din soiul Fantastic

  Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina.

 • Magnolia Nigra

  Magnolia Nigra este una dintre cele mai bune alegeri pentru un arbust decorativ care iese usor din comun prin frumusetea florilor, dar si daca va doriti un soi rezistent la variatiile de temperatura si care nu necesita o atentie deosebita.

 • Activitatile din gradina in luna noiembrie

  Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

 • Explozia de culori din GradinaMea

  Facand o alegere potrivita in ceea ce priveste plantele ornamentale, gardul viu, arborii si arbustii din gradina