Craitele din soiul Fantastic

Flori usor de recunoscut datorita formei sferice si culorii galbene sau portocalii (de o nuanta intensa, interesanta), craitele din aceasta varietate sunt adesea alese pentru ca rezista bine in timp si la variatiile de temperaturi, sunt relativ usor de intretinut, sunt aspectuoase si se dezvolta repede. Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina. 
 
Spre deosebire de multe alte flori craitele Fantastic se adapteaza usor oricarui tip de sol, preferabil fiind unul cu drenare cat mai buna, iar locul ideal unul cu soare macar jumatate de zi. Cu cat au mai multa lumina si mai mult soare cresc mai repede si mai bine, iar nuantele inflorescentelor sunt mai puternice si mai vii. Tulpina craitelor din soiul Fantastic depasesc in medie 30 de cm, sunt viguroase si elastice, si ideal ar fi ca in gradina sau in balcon sa fie combinate cu alte flori in culori complementare. Sunt remarcabile estetic pentru ca florile sunt mari, cresc foarte aproape una de alta alcatuind adevarate buchete, si infloresc incepand din iulie pana in primele zile ale lui octombrie daca temperaturile au ramas relativ ridicate. 

Foto: ebay.com

Articole asemănătoare

 • Bujorii din soiul Madame Gaudichau

  Bujorii Madame Gaudichau au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna si bogat in humus, dar se pot adapta si unui regim de semi-umbra.

 • Narcisa Altruist

  Sunt foarte potrivite pentru buchete si aranjamente florale, din fericire rezista destul de mult pentru narcise dupa ce au fost taiate, si la fel de usor le puteti folosi in spatii verzi, parcuri, peluze.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva

 • Laleaua Exotic Sun

  Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.