Ridichile Viola - un soi de culoare violet

Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume. Perfecte in salate sau ca gustare, suporta bine transportul si pot fi cultivate si crescute relativ usor, mai ales daca va doriti un fel de ridichi mai putin intalnit in gradini sau in bucatarie. Alegeti pentru ridichile Viola un loc din gradina unde sa aiba mult soare, iar pamantul trebuie sa fie fertil, cu drenare buna - vor trebui udate regulat si abundent - si nu uitati sa eliminati buruienile periodic. Altfel aceste ridichi au oricum o buna rezistenta la boli si daunatori. Se planteaza din martie pana in august, lasand cam 15-20 de cm distanta intre cuiburi, si un truc foarte simplu este sa plantati cate un rand nou la fiecare doua, chiar trei saptamani. In acest fel pe masura ce se maturizeaza veti avea ridichi Viola proaspete periodic, pentru mai multa vreme. 
 
Afanati pamantul pe viitorul rand pentru 20-30 de cm, sapati la 2 centrimetri adancime, apoi aruncati semintele (pe care le puteti sau nu amesteca putin cu niste nisip fin, bine uscat). Se acopera semintele cu putin pamant si se stropesc. La fel de usor le puteti cultiva din ianuarie pana in martie in interior, in ghivece sau jardiniere, folosind compost si udand frecvent.

Foto: plant-world-seeds.com


 

Articole asemănătoare

 • Strugurii Cabernet Sauvignon

  Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute soiuri de vita de vie, foarte apreciat de cunoscatori, Cabernet Sauvignon se cultiva in toata lumea, ciorchinii de struguri fiind mari, grei, cu boabe rotunde si gust dulce, parfumat, intens, de culoare violet-inchis.

 • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

  Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.

 • Trei plante de interior cu un parfum aparte

  Plantele de apartament aduc un plus de culoare si mult verde, mai multa energie si vitalitate, ne pot ajuta sa ne reducem nivelul de stres la capatul unei zile obositoare, au in general nevoie de putina atentie si apa si ne fac sa ne simtim mai repede "acasa".

 • Conopida violet

  Conopida de culoare violet, Purple cauliflower, are un aspect mult mai frumos si mai deosebit decat conopida alba.