Ridichile Viola - un soi de culoare violet

Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume. Perfecte in salate sau ca gustare, suporta bine transportul si pot fi cultivate si crescute relativ usor, mai ales daca va doriti un fel de ridichi mai putin intalnit in gradini sau in bucatarie. Alegeti pentru ridichile Viola un loc din gradina unde sa aiba mult soare, iar pamantul trebuie sa fie fertil, cu drenare buna - vor trebui udate regulat si abundent - si nu uitati sa eliminati buruienile periodic. Altfel aceste ridichi au oricum o buna rezistenta la boli si daunatori. Se planteaza din martie pana in august, lasand cam 15-20 de cm distanta intre cuiburi, si un truc foarte simplu este sa plantati cate un rand nou la fiecare doua, chiar trei saptamani. In acest fel pe masura ce se maturizeaza veti avea ridichi Viola proaspete periodic, pentru mai multa vreme. 
 
Afanati pamantul pe viitorul rand pentru 20-30 de cm, sapati la 2 centrimetri adancime, apoi aruncati semintele (pe care le puteti sau nu amesteca putin cu niste nisip fin, bine uscat). Se acopera semintele cu putin pamant si se stropesc. La fel de usor le puteti cultiva din ianuarie pana in martie in interior, in ghivece sau jardiniere, folosind compost si udand frecvent.

Foto: plant-world-seeds.com


 

Articole asemănătoare

 • Piersicile Royal Majestic

  Varietate de piersic foarte apreciata pentru fructele mari, grele, cu pulpa suculenta si dulce, de culoare galbena, Royal Majestic este un soi de origine americana cultivat extensiv pentru calitatea piersicilor si buna productivitate anuala.

 • Prunele Fruca

  Soi de prun columnar cu productie buna, apreciat pentru fructele sale de dimensiunii medii, cu forma ovala, de culoare violet, pulpa fiind foarte dulce, aromata, aurie, foarte suculenta, perfecta pentru deserturi, gustari, suc.

 • Camarosa - unul dintre cele mai populare soiuri de capsuni

  Cu randament bun si gust dulce, puternic, intens si o aroma pe masura, Camarosa este un soi de capsuni de origine americana cu fructe mari, cu o culoare puternica, aspect comercial deosebit si care suporta bine atat depozitarea cat si transportul.

 • Strugurii Cabernet Sauvignon

  Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute soiuri de vita de vie, foarte apreciat de cunoscatori, Cabernet Sauvignon se cultiva in toata lumea, ciorchinii de struguri fiind mari, grei, cu boabe rotunde si gust dulce, parfumat, intens, de culoare violet-inchis.

 • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

  Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.