Prunele Fruca

Soi de prun columnar cu productie buna, apreciat pentru fructele sale de dimensiunii medii, cu forma ovala, de culoare violet, pulpa fiind foarte dulce, aromata, aurie, foarte suculenta, perfecta pentru deserturi, gustari, suc. Cu buna rezistenta naturala la boli si daunatori, Fruca suporta bine si perioadele geroase, nu necesita mult spatiu, iar la maturitate va depasi 220-240 de cm inaltime. Prefera locurile insorite, pe cat posibil ferite de curentii reci de aer, iar pamantul cel mai bun este unul fertil (eventual inainte de plantare se poate adauga compost sau gunoi de grajd), cu drenare buna.

Se va planta primavara pana la inceputul verii sau toamna, daca noptile nu au inceput sa fie foarte reci, si cum este un prun columnar nu va avea nevoie de prea mult spatiu lateral, iar intr-un loc mai mic poate fi plantat chiar si intr-un ghiveci de mari dimensiuni. Cu ramurile sale scurte si foarte rezistente, care pot sustine usor numeroasele prune relativ mari, acest soi are si un aspect foarte decorativ, reusind sa infrumuseteze orice spatiu verde sau chiar o terasa mai mare. Are o productie foarte buna tinand cont ca nu are dimensiuni prea mari si nici nu are nevoie de tratamente costisitoare sau ingrijire deosebita, iar prunele sunt destul de rezistente si pot suporta relativ bine atat transportul cat si depozitarea. Mai mult, cum sunt fructe cu un colorit frumos, intens, gust dulce si puternic sunt si foarte cautate de cumparatori.

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu ghimbir si prune

  Aroma picanta a ghimbirului este completata de dulceata prunelor intr-o bautura consistenta, naturala, buna pentru digestie, sistemul imunitar si un organism mai sanatos.

 • Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

  Merele se tin departe de caldura si umiditate sau lumina puternica (mai ales daca sunt bine coapte), ideal intr-un loc intunecat si racoros, sau pot fi puse in frigider unde rezista pana la trei, chiar patru saptamani. Dar la fel ca majoritatea fructelor si legumelor odata ce sunt tinute la rece isi vor modifica atat gustul cat si textura.

 • Stromberg, prunele care au o regina

  Un soi vechi si foarte indragit in Germania si nu numai, fiind aduse in Stromberg din Franta si Spania prin secolul al XVIII-lea, foarte apreciate pentru gustul lor foarte dulce, cu usoare note acide, sunt si singurele prune care au in fiecare an o regina a lor.

 • Prunele Bluefree

  Soi de prun cu productie buna si fructe relativ mari, dulci, cu o aroma puternica si un colorit placut, un violet inchis cu note indigo, Bluefree poate fi plantat practic in orice gradina, adaptandu-se usor solului si conditiilor climatice din tara noastra.

 • Capsunile, putin diferite de cum le stim

  Botanic vorbind capsunile fac parte din acelasi gen cu merele si prunele. Numele latin Fragraria a insemnat la origine “parfumat” si s-a transmis pana astazi atat in limba italiana (fragola) cat si in romana (fragi).