Prunele Bluefree

Soi de prun cu productie buna si fructe relativ mari, dulci, cu o aroma puternica si un colorit placut, un violet inchis cu note indigo, Bluefree poate fi plantat practic in orice gradina, adaptandu-se usor solului si conditiilor climatice din tara noastra. Suporta bine perioadele geroase ale iernii (dar se recomanda sa fie ferit de curentii reci de aer), depaseste la maturitate patru metri inaltime si este un pom fructifer cu aspect decorativ placut, o coroana rotunda si deasa, tulpina dreapta si ramuri rezistente. Puietii se vor planta fie la sfarsitul primaverii, fie toamna intr-un loc unde sa aiba un sol relativ fertil - se poate adauga compost si ingrasamant natural - unde viitorul pom sa aiba mult soare, iar pamantul ideal este unul cu drenare buna in care se va sapa o groapa de circa 50 de cm adancime. Periodic se vor taia partile uscate sau bolnave ale pomului, incepand inca din primul an. 
 
Prunele din soiul Bluefree sunt dulci, cu pulpa de un galben inchis atunci cand sunt bine coapte, zemoase, moi, suculente, foarte bune pentru gustari, compot, deserturi, conservare sau sirop, iar productia pentru fiecare exemplar este medie spre buna.

Foto: all-free-download.com

Articole asemănătoare

 • Aperitiv cu prune si branza de capra

  Un contrast inedit intre gustul de branza si cel dulce acrisor de pruna.

 • Smoothie cu struguri rosii, prune, zmeura

  O bautura cu antioxidanti, perfecta pentru o digestie mai buna, un plus de energie si un sistem imunitar mai puternic.

 • Prunele President

  Varietate de prun cu productie foarte buna si fructe mari, cu gust dulce, pulpa zemoasa si moale, arome intensa, President ramane unul dintre cele mai populare si mai apreciate soiuri, relativ usor de ingrijit si intretinut pentru o cultura de pomi fructiferi, fie ca este vorba de cateva exemplare in gradina, fie de o livada de mai mari dimensiuni.

 • Fructe pentru un somn mai bun

  Smochinele, ciresele sau bananele va vor ajuta sa adormiti mai repede si sa va odihniti mai bine.

 • Capsunile, putin diferite de cum le stim

  Botanic vorbind capsunile fac parte din acelasi gen cu merele si prunele. Numele latin Fragraria a insemnat la origine “parfumat” si s-a transmis pana astazi atat in limba italiana (fragola) cat si in romana (fragi).