Prunele Bluefree

Soi de prun cu productie buna si fructe relativ mari, dulci, cu o aroma puternica si un colorit placut, un violet inchis cu note indigo, Bluefree poate fi plantat practic in orice gradina, adaptandu-se usor solului si conditiilor climatice din tara noastra. Suporta bine perioadele geroase ale iernii (dar se recomanda sa fie ferit de curentii reci de aer), depaseste la maturitate patru metri inaltime si este un pom fructifer cu aspect decorativ placut, o coroana rotunda si deasa, tulpina dreapta si ramuri rezistente. Puietii se vor planta fie la sfarsitul primaverii, fie toamna intr-un loc unde sa aiba un sol relativ fertil - se poate adauga compost si ingrasamant natural - unde viitorul pom sa aiba mult soare, iar pamantul ideal este unul cu drenare buna in care se va sapa o groapa de circa 50 de cm adancime. Periodic se vor taia partile uscate sau bolnave ale pomului, incepand inca din primul an. 
 
Prunele din soiul Bluefree sunt dulci, cu pulpa de un galben inchis atunci cand sunt bine coapte, zemoase, moi, suculente, foarte bune pentru gustari, compot, deserturi, conservare sau sirop, iar productia pentru fiecare exemplar este medie spre buna.

Foto: all-free-download.com

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu prune si cirese pentru un somn mai odihnitor

  O solutie naturala pentru un somn mai linistit, aceasta reteta ofera corpului melatonina (ciresele bine coapte), aroma usor picanta a ghimbirului (cu antioxidanti si efect antiinflamator) si scortisoara cu aroma ei exotica (calmeaza sistemul nervos), alaturi de fibrele si vitaminele din prune.

 • Prunele Fortune

  Soi rezistent si longeviv cu fructe mari, de un rosu visiniu inedit, intens, gust aromat si dulce, cu pulpa suculenta, Fortune este o buna alegere pentru culturi pe mari suprafete sau pentru a planta unul sau doi pomi fructiferi in gradina

 • Prunele Fruca

  Soi de prun columnar cu productie buna, apreciat pentru fructele sale de dimensiunii medii, cu forma ovala, de culoare violet, pulpa fiind foarte dulce, aromata, aurie, foarte suculenta, perfecta pentru deserturi, gustari, suc.

 • Stromberg, prunele care au o regina

  Un soi vechi si foarte indragit in Germania si nu numai, fiind aduse in Stromberg din Franta si Spania prin secolul al XVIII-lea, foarte apreciate pentru gustul lor foarte dulce, cu usoare note acide, sunt si singurele prune care au in fiecare an o regina a lor.

 • Capsunile, putin diferite de cum le stim

  Botanic vorbind capsunile fac parte din acelasi gen cu merele si prunele. Numele latin Fragraria a insemnat la origine “parfumat” si s-a transmis pana astazi atat in limba italiana (fragola) cat si in romana (fragi).