Bujorii din soiul Madame Gaudichau

Bujorii sunt unele dintre cele mai frumoase si mai iubite flori, pline de culoare si prospetime, care infloresc de la sfarsitul primaverii pana la inceputul verii si fac din gradina sau balcon (da, se pot adapta si in ghivece sau jardiniere) un spectacol de nuante. Soiul Madame Gaudichau ofera gradinarilor amatori sau profesionisti sansa de a se bucura de inflorescente mari, de un rosu intens, cu un parfum discret, usor, intr-un frumos contrast cu frunzele de un verde intunecat. Nu sunt cei mai mari bujori pe care ii puteti intalni, dar sunt vigurosi, rezistenti, s-au adaptat relativ usor climatului din tara noastra si cu putina grija va puteti bucura de ei multa vreme. 
 
Bujorii Madame Gaudichau au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna si bogat in humus, dar se pot adapta si unui regim de semi-umbra, se planteaza la jumatate de metru distanta pentru a avea loc sa se dezvolte liberi, si nu strica sa fie legati de un gard de sarma sau de suporti subtiri in prima parte a dezvoltarii. Trebuie udati regulat pana infloresc, fara excese cantitative. Rezista bine la frig, inclusiv la ger, si se planteaza in perioada toamnei.

Foto: amazon.fr

Articole asemănătoare

 • Bujorii Bartzella

  Soi hibrid cu flori mari, sferice, de un galben intens, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale, Bartzella este o buna alegere pentru orice gradina sau parc, avand o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la perioadele secetoase.

 • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

  Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.

 • Ridichile Korund

  Rotunde, mari, crocante, ridichile din soiul Korund pot fi o gustare delicioasa, sanatoasa, ingredientul perfect pentru salate si sunt o varietate cu productie foarte buna si usor de cultivat.

 • Bujorii Sorbet

  O varietate hibrid de bujor chinezesc, Sorbet iese in evidenta datorita inflorescentelor mari, duble, cu petale fine asezate in straturi concentrice, in nuante de galben palid spre crem si roz (veti intalni si exemplare unde galbenul este aproape absent), cu tulpini viguroase, puternice si frunze de un verde inchis.

 • Laleaua Exotic Sun

  Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.