Bujorii din soiul Madame Gaudichau

Bujorii sunt unele dintre cele mai frumoase si mai iubite flori, pline de culoare si prospetime, care infloresc de la sfarsitul primaverii pana la inceputul verii si fac din gradina sau balcon (da, se pot adapta si in ghivece sau jardiniere) un spectacol de nuante. Soiul Madame Gaudichau ofera gradinarilor amatori sau profesionisti sansa de a se bucura de inflorescente mari, de un rosu intens, cu un parfum discret, usor, intr-un frumos contrast cu frunzele de un verde intunecat. Nu sunt cei mai mari bujori pe care ii puteti intalni, dar sunt vigurosi, rezistenti, s-au adaptat relativ usor climatului din tara noastra si cu putina grija va puteti bucura de ei multa vreme. 
 
Bujorii Madame Gaudichau au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna si bogat in humus, dar se pot adapta si unui regim de semi-umbra, se planteaza la jumatate de metru distanta pentru a avea loc sa se dezvolte liberi, si nu strica sa fie legati de un gard de sarma sau de suporti subtiri in prima parte a dezvoltarii. Trebuie udati regulat pana infloresc, fara excese cantitative. Rezista bine la frig, inclusiv la ger, si se planteaza in perioada toamnei.

Foto: amazon.fr

Articole asemănătoare

 • Narcisa Altruist

  Sunt foarte potrivite pentru buchete si aranjamente florale, din fericire rezista destul de mult pentru narcise dupa ce au fost taiate, si la fel de usor le puteti folosi in spatii verzi, parcuri, peluze.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva

 • Laleaua Exotic Sun

  Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.

 • Craitele din soiul Fantastic

  Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina.