Bujorii Sorbet

O varietate hibrid de bujor chinezesc, Sorbet iese in evidenta datorita inflorescentelor mari, duble, cu petale fine asezate in straturi concentrice, in nuante de galben palid spre crem si roz (veti intalni si exemplare unde galbenul este aproape absent), cu tulpini viguroase, puternice si frunze de un verde inchis. Sunt flori destul de inalte, de peste jumatate de metru la maturitate, longevive si avand nevoie de mult spatiu circular pentru a se dezvolta repede si bine. Se pot planta mai multe exemplare grupate, perfecte pentru gradini, parcuri, delimitarea aleilor sau pentru spatii verzi, insa la fel de bine bujorii din soiul Sorbet pot fi plantati singuri, atragand atentia prin florile mari, cu un diamestru de peste 10 cm. 
 
Se planteaza intr-un sol fertil - puteti pune ingrasaminte naturale inainte de plantare - si cu drenare buna, mult soare (se adapteaza si la regimul de semi-umbra) si ferit de curenti reci de aer. Din fericire este o varietate de bujor care se adapteaza usor conditiilor din tara noastra si nu are nevoie de ingrijiri deosebite. Lasati cel putin jumatate de metru intre bujori. Plantati primavara sau toamna (pana in noiembrie) vor inflori de la sfarsitul primaverii pana la inceputul verii, iar inflorescentele rezista sapte pana la 10 zile, asa ca sunt foarte bune si pentru a fi taiate si puse in vaze sau in aranjamente florale sau buchete. Este o varietate de bujor cu rezistenta crescuta la boli si daunatori, asa ca va inflori pret de mai multi ani daca are un sol destul de fertil si este udat in mod regulat, dar cantitatea de apa trebuie sa fie medie. Indepartati florile si frunzele uscate sau partile plantei care par bolnave, moarte, si cu putina intretinere un bujor Sorbet ar putea sa reziste si peste un deceniu sau chiar mai mult. Nu suporta insa prea bine mutarile, asa ca se recomanda sa alegeti de la bun inceputul locul unde il veti si lasa.

Foto: jacksonandperkins.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Leonardo da Vinci

  Este un trandafir viguros, destul de longeviv si cu o buna rezistenta la seceta si frig, cu inflorescente mari, rotunde, duble, amintind ca forma mai curand de flori precum bujorii, coloritul fiind un roz delicat.

 • Bujorii Duchesse de Nemours - alb aristocratic

  Este un bujor de un farmec aparte, pentru ca reuseste sa schimbe radical orice spatiu verde cu florile sale de mari dimensiuni si parfumul dulce, puternic.

 • Big Ben - un bujor pe masura numelui

  Cu flori mari, rotunde, de un roz puternic, intens - veti intalni si exemplare care bat in visiniu - si o inaltime de aproximativ 100 de cm la maturitate, aceasta varietate de bujor a fost creata in 1943 si de cateva decenii este una dintre cele mai populare.

 • Bujorii din soiul Madame Gaudichau

  Bujorii Madame Gaudichau au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna si bogat in humus, dar se pot adapta si unui regim de semi-umbra.

 • Bujorii Red Charm

  Cultivati de peste doua milenii si reusind sa ofere culoare, farmec si prospetime oricarui spatiu verde, oricat de mic, bujorii se numara printre cele mai populare flori pe care le puteti intalni in gradini.