Bujorii Bartzella

Soi hibrid cu flori mari, sferice, de un galben intens, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale, Bartzella este o buna alegere pentru orice gradina sau parc, avand o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la perioadele secetoase. Se va planta de la jumatatea primaverii pana in luna iunie, lasand cel putin jumatate de metru distanta intre exemplare pentru a le permite sa se dezvolte in voie. Alegeti un loc unde bujorii sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, un sol fertil cu drenare buna si nu uitati ca este o varietate ce va trebui udata frecvent, folosind cantitati moderate de apa.

Bulbii se vor ingropa la o adancime de circa 10 cm, iar imediat dupa plantare se stropesc bine. Se pot adapta si unui regim de semi-umbra, insa prefera lumina solara. Nu necesita suplimente nutritive sau lucrari deosebite de ingrijire, dar solul trebuie in prealabil curatat de pietre si buruieni. Odata ajunsi la maturitate bujorii din soiul Bartzella vor depasi un metru inaltime, inflorind abundent vara, cand fiecare exemplar va avea mai multe flori mari, cu o nuanta deschisa, luminoasa, puternica. Singuri sau alaturi de alte flori sunt excelenti pentru buchete. Sunt o varietate longeviva, ca va trece relativ usor si peste lunile de iarna.

Foto: crocus.co.uk

Articole asemănătoare

 • Bujorii Celebrity

  Soi bicolor de bujor cu petale parfumate in alb si roz, ideal pentru gradini, parcuri dar si pentru buchete si aranjamente florale (rezista cateva zile dupa taiere), Celebrity este o optiune buna pentru a fi plantat solitar sau grupat, in functie de preferinte si de spatiul disponibil.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Bujorii Gardenia

  Varietate de bujor cu inflorescente de mari dimensiuni, de un alb-trandafiriu pur, intens, dar si cu un parfum dulce, puternic, Gardenia este o alegere foarte buna pentru gradini sau pentru aranjamente florale pretentioase, destinate ocaziilor speciale.

 • Bujorii Black Beauty

  Cu flori mari si parfumate, de un visiniu inchis, aceasta varietate de bujor se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, avand nevoie doar de un sol relativ fertil, cat mai mult soare (dar se dezvolta bine si intr-un spatiu din gradina unde sa fie in penumbra) si sa fie udat in mod regulat, fara a folosi cantitati mari de apa.

 • Trandafirii Leonardo da Vinci

  Este un trandafir viguros, destul de longeviv si cu o buna rezistenta la seceta si frig, cu inflorescente mari, rotunde, duble, amintind ca forma mai curand de flori precum bujorii, coloritul fiind un roz delicat.