Trandafirii Leonardo da Vinci

O varietate de trandafir cu un nume de o asemenea rezonanta nu poate fi decat de succes, si acest Leonardo da Vinci a convins de la aparitia sa, la jumatatea anilor 90 ai secolului trecut, fiind adoptat si cultivat de cunoscatori din toata lumea. Este un trandafir viguros, destul de longeviv si cu o buna rezistenta la seceta si frig, cu inflorescente mari, rotunde, duble, amintind ca forma mai curand de flori precum bujorii, coloritul fiind un roz delicat. Parfumul este usor, cu note dulci, pe masura cromaticii, si daca este ingrijita bine tufa de Leonardo da Vinci poate sa depaseasca la maturitate 250 de cm inaltime. Cu florile sale cu un diametru de peste 10 cm si 40-50 de petale in medie, este un soi de trandafir ce prefera un sol cu drenare buna, putin nisipos si putin acid, si fie ca plantati o tufa solitara fie un grup alegeti o zona unde sa aiba parte de mult soare macar jumatate din zi, altfel nu va inflori la fel de repede si abundent. 
 
Foarte bun pentru gradini si parcuri, infloreste pana spre sfarsitul toamnei daca noptile nu sunt foarte reci si tolereaza atat ploile cat si gerurile fara sa apara probleme deosebite. Marele avantaj pe care il ofera Leonardo da Vinci este numarul mare de flori si coloritul pur, pastelat, pe care il veti intalni mai rar.

Foto: rosariumlottum.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Trandafirii Arthur Bell

  Va plac trandafirii galbeni? Cautati un soi rezistent, care sa infloreasca de mai multe ori pe an, iar florile sa fie mari, cu parfum puternic si sa iasa in evidenta imediat? Atunci "Arthur Bell", o varietate de trandafiri floribunda de o rara frumusete, ar putea sa fie alegerea ideala.

 • Trandafirii Mont Blanc

  Rezistent la boli, daunatori si la temperaturile foarte scazute, trebuie sa taiati tufa de Mont Blanc dupa spatiul disponibil si pentru a-i da o forma ingrijita, altfel tinde sa creasca haotic in toate directiile.

 • Sfaturi pentru un gradinar incepator

  Flori recomandate unui gradinar incepator: floarea-soarelui, carciumaresele, craitele, sangele voinicului, panselutele, sporul casei, condurul doamnei, muscatele, trandafirii.