Trandafirii Leonardo da Vinci

O varietate de trandafir cu un nume de o asemenea rezonanta nu poate fi decat de succes, si acest Leonardo da Vinci a convins de la aparitia sa, la jumatatea anilor 90 ai secolului trecut, fiind adoptat si cultivat de cunoscatori din toata lumea. Este un trandafir viguros, destul de longeviv si cu o buna rezistenta la seceta si frig, cu inflorescente mari, rotunde, duble, amintind ca forma mai curand de flori precum bujorii, coloritul fiind un roz delicat. Parfumul este usor, cu note dulci, pe masura cromaticii, si daca este ingrijita bine tufa de Leonardo da Vinci poate sa depaseasca la maturitate 250 de cm inaltime. Cu florile sale cu un diametru de peste 10 cm si 40-50 de petale in medie, este un soi de trandafir ce prefera un sol cu drenare buna, putin nisipos si putin acid, si fie ca plantati o tufa solitara fie un grup alegeti o zona unde sa aiba parte de mult soare macar jumatate din zi, altfel nu va inflori la fel de repede si abundent. 
 
Foarte bun pentru gradini si parcuri, infloreste pana spre sfarsitul toamnei daca noptile nu sunt foarte reci si tolereaza atat ploile cat si gerurile fara sa apara probleme deosebite. Marele avantaj pe care il ofera Leonardo da Vinci este numarul mare de flori si coloritul pur, pastelat, pe care il veti intalni mai rar.

Foto: rosariumlottum.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Snow Dance

  Cu bobocii sai de un alb pur, imaculat, mari si intr-un frumos contrast cu frunzisul de un verde inchis, lucios, este o varietate perfecta atat pentru decor cat si pentru buchete sau decoratiuni florale pretentioase, pentru ca florile rezista bine dupa ce sunt taiate.

 • Trandafirii cataratori Polka

  Soi viguros de origine franceza, cu numeroase inflorescente duble (fiecare boboc va avea peste 50 de petale) in nuante de roz spre piersica, Polka iese in evidenta nu doar prin aspectul foarte decorativ sau cantitatea impresionanta de flori prezente pe fiecare tufa, dar si datorita parfumului intens, cu note dulci, usor de simtit la relativa distanta de planta.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.