Sorbet cu fructe si vin rosu

Ingrediente:

½ kg capsuni proaspete, spalate si taiate jumatate
¼ kg afine congelate sau proaspete
¼ kg cirese fara samburi, bine coapte
2 cani zahar
1 ½ cana vin rosu (preferabil sec)
1 lingura otet balsamic
1 varf de lingurita de sare
o pastaie vanilie
piper negru
frisca
(optional) scortisoara macinata

Mod de preparare: intr-o cratita de dimensiuni potrivite se amesteca bine fructele, zaharul, vinul rosu, otetul si putina sare, la final adaugand si vanilia taiata in doua pe lungime. Se lasa totul pe foc mediu, amestecand des, pana cand zaharul s-a dizolvat, iar fructele s-au inmuiat bine, fara sa se prinda. Se ia de pe foc, se lasa la racit si cand amestecul a ajuns la temperatura camerei se pune in mixer. Cand compozitia este omogena se pune intr-o forma de plastic pentru inghetata si se tine la congelator pentru 10-12 ore (cel putin). Se serveste in cupe adauga deasupra frisca, scortisoara si pentru cine este tentat de un gust apare, putin piper negru macinat.

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu gin, ceai verde si vin alb

    Alegeti un vin alb, sec, alaturi de un gin de calitate, ceai verde infuzat dupa gust, un suc de fructe de padure proaspat sau din cutie, totul cu fructe si mirodenii pentru o aroma complexa, greu de uitat.

  • Punci cu rom si vin rosu

    O bautura pentru o seara placuta petrecuta impreuna cu prietenii sau o ocazie speciala. Se poate bea rece sau cald.

  • Cocktail cu whiskey si vin rosu

    Combinatia dintre whiskey si vinul rosu (unul usor, demisec, cu note dulci si fructate) este una indrazneata si surprinzatoare.

  • Punci cu gin si vin rosu

    O bautura buna pentru zilele reci si mai ales pentru o seara placuta alaturi de cei mai apropiati prieteni. Notele de citrice si mirodenii fac din fiecare pahar un veritabil deliciu. Se serveste fierbinte.

  • Sos pentru paste cu usturoi si vin rosu

    Un sos bogat, cu aroma complexa, perfect pentru orice fel de paste si usor de pregatit.