Sorbet cu fructe si vin rosu

Ingrediente:

½ kg capsuni proaspete, spalate si taiate jumatate
¼ kg afine congelate sau proaspete
¼ kg cirese fara samburi, bine coapte
2 cani zahar
1 ½ cana vin rosu (preferabil sec)
1 lingura otet balsamic
1 varf de lingurita de sare
o pastaie vanilie
piper negru
frisca
(optional) scortisoara macinata

Mod de preparare: intr-o cratita de dimensiuni potrivite se amesteca bine fructele, zaharul, vinul rosu, otetul si putina sare, la final adaugand si vanilia taiata in doua pe lungime. Se lasa totul pe foc mediu, amestecand des, pana cand zaharul s-a dizolvat, iar fructele s-au inmuiat bine, fara sa se prinda. Se ia de pe foc, se lasa la racit si cand amestecul a ajuns la temperatura camerei se pune in mixer. Cand compozitia este omogena se pune intr-o forma de plastic pentru inghetata si se tine la congelator pentru 10-12 ore (cel putin). Se serveste in cupe adauga deasupra frisca, scortisoara si pentru cine este tentat de un gust apare, putin piper negru macinat.

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu zmeura, vin rosu si vodca

    O bautura pregatita cu zmeura proaspata, vodca de calitate si un vin rosu sec, servita rece.

  • Sos pentru paste cu usturoi si vin rosu

    Un sos bogat, cu aroma complexa, perfect pentru orice fel de paste si usor de pregatit.

  • Sos cu ciuperci si vin rosu

    Gata in scurt timp, perfect pentru carnea de vita sau porc dar si pentru curcan sau pui, cu gust puternic de ciuperci si note de tanin de la vinul rosu, este un sos bun pentru orice anotimp.

  • Cocktail cu whiskey si vin rosu

    Un amestec puternic, cu personalitate (si multe grade alcoolice), dar care gustat cu moderatie va fi o surpriza. Doua gusturi aparent opuse reusesc sa se completeze inspirat, si in plus este usor de pregatit. Si de aceasta data rezultatul depinde enorm de calitatea marcilor alese.

  • Cocktail cu vin rosu, lapte si ciocolata

    O combinatie surprinzatoare de vin rosu (ideal unul cu note fructate), ciocolata neagra si... lapte. La prima vedere prea indraznet, dar rezultatul final este incantator.