Punci cu gin si vin rosu

Ingrediente:

2 sticle vin rosu, sec
½ sticla gin
1 lingura miere
o portocala
o lamaie
cateva cuisoare intregi
2-3 batoane scortisoara

Mod de preparare: curatati si desfaceti in felii citricele, taindu-le in jumatate daca sunt prea mari. Vinul amestecat cu ginul se pune la incalzit intr-un vas potrivit, pe foc mediu, adaugand si mierea. Se pun si bucatile de fruct, cateva bucatele de coaja de portocala cu 1-2 cuisoare infipte in ele si scortisoara, amestecand usor pana cand aveti o bautura aromata, fierbinte. Se serveste intr-un bol potrivit, fierbinte, cu bucatile de fructe.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare

  • Punci cu rom si vin rosu

    O bautura pentru o seara placuta petrecuta impreuna cu prietenii sau o ocazie speciala. Se poate bea rece sau cald.

  • Cocktail cu whiskey si vin rosu

    Combinatia dintre whiskey si vinul rosu (unul usor, demisec, cu note dulci si fructate) este una indrazneata si surprinzatoare.

  • Sos pentru paste cu usturoi si vin rosu

    Un sos bogat, cu aroma complexa, perfect pentru orice fel de paste si usor de pregatit.

  • Sos cu ciuperci si vin rosu

    Gata in scurt timp, perfect pentru carnea de vita sau porc dar si pentru curcan sau pui, cu gust puternic de ciuperci si note de tanin de la vinul rosu, este un sos bun pentru orice anotimp.

  • Sorbet cu fructe si vin rosu

    Un desert in care gustul de vin este completat de aroma dulce-acrisoara a fructelor, rezultatul fiind un sorbet greu de uitat, perfecta pentru o seara calduroasa de vara.