Sos pentru paste cu usturoi si vin rosu

Ingrediente:

1 lingura rasa usturoi tocat
2 linguri ulei de masline
½ cana vin rosu
200 g cubulete de rosii din conserva
1 lingurita busuioc proaspat sau uscat, tocat marunt
½ lingurita oregano, tocat marunt
1 lingurita zahar
1 varf de lingurita piper negru, macinat

Mod de preparare: uleiul se incinge intr-o cratita medie, apoi se soteaza usturoiul pana isi dezvolta aroma si isi schimba putin culoarea. Se toarna vinul, rosiile, zaharul si piperul, se presara busuiocul si oregano, amestecand usor dupa fiecare ingredient si lasand amestecul pana incepe sa fiarba. Se reduce focul si se lasa la fiert pentru 15-20 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul s-a ingrosat. Se toarna peste paste cand este inca fierbinte.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare