Punci cu rom si vin rosu

Ingrediente:

1 sticla vin rosu
150 ml rom
sucul unei jumatati de lamaie mare
3-4 lingurite cu varf zahar pudra
cateva felii subtiri de lamaie

Mod de preparare: intr-un bol sau carafa se toarna vinul rece si zaharul, se adauga romul si se amesteca foarte bine, pana cand zaharul s-a dizolvat. Turnati sucul de lamaie si serviti rece sau carld (incalzit putin la microunde) cu o felie subtire de lamaie in fiecare portie.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cidru fierbinte cu rom si mirodenii

    O cana de cidru fierbinte cu rom si arome exotice, excelenta in zilele in care temperaturile au scazut nepermis de mult. Usor de pregatit acasa, o bautura de iarna ce poate fi savurata alaturi de prieteni.

  • Cocktail cu whiskey si vin rosu

    Combinatia dintre whiskey si vinul rosu (unul usor, demisec, cu note dulci si fructate) este una indrazneata si surprinzatoare.

  • Punci cu gin si vin rosu

    O bautura buna pentru zilele reci si mai ales pentru o seara placuta alaturi de cei mai apropiati prieteni. Notele de citrice si mirodenii fac din fiecare pahar un veritabil deliciu. Se serveste fierbinte.

  • Sos pentru paste cu usturoi si vin rosu

    Un sos bogat, cu aroma complexa, perfect pentru orice fel de paste si usor de pregatit.

  • Sos cu ciuperci si vin rosu

    Gata in scurt timp, perfect pentru carnea de vita sau porc dar si pentru curcan sau pui, cu gust puternic de ciuperci si note de tanin de la vinul rosu, este un sos bun pentru orice anotimp.