Simfonia lalelelor se desfasoara la Pitesti

In perioada 20-22 aprilie, la Pitesti, are loc Simfonia Lalelelor, expozitie internationala dendrofloricola initiata inca din anul 1978.

Cea de-a 30-a editie a expozitiei Simfonia lalelelor s-a deschis oficial astazi, 20 aprilie, la ora 11:00 dupa o parada a florilor, devenita o traditie a manifestarii. ''La aceasta editie participa cu standuri expozitionale un numar de peste 60 de firme si institutii de profil, in interiorul Casei Cartii, alaturi de peste 180 de firme care comercializeaza flori, plante, materiale si expun utilaje cu specific dendro-floricol in exteriorul spatiului expozitional si de-a lungul Strazii Victoria'', se precizeaza pe situl primariei Pitesti.

Programul manifestarii:
Vineri, 20 aprilie 2007
ora 10:00 - Primirea invitatilor la Primaria municipiului Pitesti
ora 10:30 - Parada Florilor pe traseul Primaria Pitesti - Casa Cartii
ora 11:00 - Deschiderea oficiala a Simfoniei Lalelelor (la Casa Cartii)

Sambata, 21 aprilie 2007
ora 17:00 - spectacol de folclor si de muzica usoara, foc de artificii (in Piata Revolutiei)

Programul de vizitare al expozitiei amenajate la Casa Cartii:
vineri, 20.04.2007:        13:00-20:00
smbata, 21.04.2007:    09:00-20:00
duminica, 22.04.2007:   09:00-18:00

20.04.2007
Lavinia Rorich
Gradinamea.ro

afisul expozitiei Simfonia Lalelelor 2007, Pitesti
afis simfonia lalelelor 2007, pitesti

Articole asemănătoare

 • Caisul Compacta

  Caisul Compacta va avea nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, cat mai mult soare si un loc unde sa nu bata curentii reci de aer, si se adapteaza la fel de usor in gradina, sera sau, de ce nu, intr-un ghiveci de mari dimensiuni daca vreti sa il amplasati pe o terasa unde are destula lumina.

 • Kuuma koira, un hot-dog dulce

  La prima vedere este o delicioasa gogoasa, eventual pudrata abundent cu zahar (dupa gust), dreptunghiulara si pufoasa. Doar ca in interior nu veti descoperi un gem de fructe sau o crema de vanilie sau ciocolata, ci un crenvurst cu putin mustar si ketchup, totul intr-o combinatie de gusturi si arome care ii va soca probabil pe cei care nu se asteptau la o asemenea surpriza.

 • Valorificati frunzele cazute facandu-le compost

  Dintre activitatile care pregatesc gradina din primavara, una dintre cele mai importante se desfasoara chiar in aceasta perioada, si vizeaza inlaturarea frunzelor moarte de pe sol.

 • Traian Basescu si Mircea Geoana invitati la Simfonia Lalelor

  Simfonia Lalelor, aflata la cea de-a 32-a editie, isi deschide portile vineri, 11 aprilie. Invitati de seama sunt asteptati la Pitesti cu acest prilej.

 • Flori in ghiveci - liliacul japonez

  Perioada de inflorire se desfasoara pe parcursul lunilor aprilie si mai, dupa care incep sa se formeze fructele sub forma de bace mici, de culoare rosie. Acestea persista pe ramuri din septembrie pana in primavara, oferind plantei pe toata perioada rece un aspect decorativ deosebit.