Suc de citrice pentru vara

Ingrediente:

1 ½ cani suc proaspat de portocale
½ cana suc de lime
½ cana suc de lamaie
1-2 linguri de zahar alb sau brun
felii subtiri de lamaie si limeta pentru servire
5-6 cani apa minerala sau apa tonica

Mod de preparare: se pregateste o carafa de dimensiuni potrivite sau in lipsa ei un vas suficient de mare in care se toarna sucul de lime si cel de lamaie, se adauga zaharul si se amesteca bine, pana cand se dizolva aproape complet. Se toarna deasupra sucul de portocale si apa tonica sau minerala, la final punand si cateva felii de lamaie si limeta. Se tine la rece pana in momentul servirii (pentru cel putin 60 de minute) si pentru un plus de aroma puteti adauga in fiecare pahar felii de lamaie sau limeta.

Foto: pickpik.com

Articole asemănătoare

  • Bautura de vara cu apa minerala, suc de lamaie si capsune proaspete

    O reteta pentru o bautura racoritoare cu gust intens de capsune foarte coapte, dulci si aromate, dar si cu note de citrice si prospetimea de menta. Secretul este un praf de sare care va potenta combinatia finala de arome.

  • La ce puteti folosi cojile de citrice

    Pot fi confiate, rase pentru a fi folosite in bucatarie, pot fi utilizate in prepararea unor lichioruri de casa, dar banalele coji de citrice (indiferent ca este vorba de lamai, mandarine, portocale sau grepfrut) pot avea numeroase alte utilizari in casa si gradina.

  • Suc de pepene cu piper negru si citrice

    Un suc de vara indraznet, plin de vitamine, cu gust dulce-acrisor si note picante. Se bea cat mai rece, cu gheata.

  • Cocktail cu gin, suc de mere si limeta

    In locul unui gin tonic clasic incercati un amestec de suc de mere, limeta, putina miere si un gin de calitate pentru o bautura dominata de tonurile dulci, in care veti intalni notele clasice de ienupar si cele de citrice.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.