Suc de fructe cu mirodenii si bere de ghimbir

Ingrediente:
 
300 ml suc proaspat de portocale
100 ml suc de ananas din cutie
sucul si coaja de la o lamaie mare
un varf de lingurita nucsoara
4-5 cuisoare
un varf de lingurita scortisoara
un varf de piper alb macinat
250-300 ml apa plata
100 g zahar alb
o sticla de bere de ghimbir
cuburi de gheata
cateva frunze de menta
 
Mod de preparare: intr-o carafa mare se toarna sucul de ananas si cel de portocale, se adauga sucul si coaja de lamaie, apa planta si toate mirodeniile, amestecand usor cu o lingura cu coada lunga. La final se toarna berea de ghimbir cat mai rece, se pun cateva cuburi de gheata si frunzele de menta pentru mai mult gust si prospetime. Se lasa putin si se serveste dupa ce gheata a inceput sa se topeasca. Puteti sa mai adaugati suc de portocale daca vreti o aroma de citrice mai intensa.

Foto: pexels.com

Articole asemănătoare

  • Salata de fructe cu mango si capsune

    O reteta simpla pentru o salata de fructe estivala, cu arome si gusturi dulci, tropicale, dar si cu multe vitamine pentru o sanatate mai buna. Folositi fructe cat mai coapte, parfumate si pline de savoare.

  • Cocktail cu whiskey si bere de ghimbir

    O reteta usor de pregatit, cu notele usor picante si aromate ale berii de ghimbir si cele de whiskey, dar si cu un gust putin acrisor dat de limeta.

  • Cocktail de iarna cu vodca si suc de merisoare

    Usor de preparat in casa, cu suc de merisoare, o vodca de calitate si bere de ghimbir. Rezultatul? O bautura cu note ce evoca perioada rece, reconfortanta si cu personalitate.

  • Salata de fructe cu mere si mandarine

    Un excelent desert vara si toamna, cand ne putem bucura de fructe bine coapte, parfumate si aromate, in combinatii devenite clasice sau dimpotriva indraznete.

  • Cocktail cu rom si bere

    Alegeti un rom de calitate (marca preferata) si o bere bruna sau blonda. Este la fel de bun si cu bere de ghimbir, dar atunci si concentratia de alcool va fi mai mica. Iar notele de limeta ii aduc o aroma proaspata.