Sulfina Barbu monitorizeaza pata de petrol de la fata locului

Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina BARBU, se va deplasa astazi, 4 octombrie 2006, incepand cu ora 9, in zona poluata de pe fluviul Dunarea. Ministrul va survola, intr-un elicopeter, zona localitatilor Corabia, Bechet, Cetate, Orsova si Drobeta Turnu Severin, pentru a observa indeaproape zona afectata.

 

Din ultimele informatii primite de la Directia Apelor Jiu (subunitate bazinala a Administratiei Nationale ApeleRomane), pelicula poluanta de pe Dunare are o lungime de aproximativ 50 de kilometri si o latime variabila de la 60 la 200 de metri.

 

In permanenta, se monitorizeaza deplasarea undei poluante si se actioneaza pe senalul navigabil cu material absorbant biodegradabil. Pana la ora 20 a zilei de 3 octombrie 2006, nu a fost afectat malul romanesc al fluviului.

 

Pentru noaptea trecuta, au fost stabilite, impreuna cu Politia de Frontiera, echipe mixte care sa patruleze pe Dunare pentru a monitoriza deplasarea undei de poluare.

 

De asemenea, se recolteaza probe de apa, din sase in sase ore, si au fost anuntate in aval Directia de Ape Olt si Directia de Ape Arges- Vedea pentru a monitoriza sectorul de Dunare aflate in administrarea acestora.

 

MMGA a alcatuit un plan de actiune pentru neutralizarea undei de poluare cu produs petrolier de pe Dunare, plan care a fost trimis si autoritatilor bulgare pentru a putea fi coordonate operatiunile de inlaturare a efectelor poluarii.

Ministerul Mediului

04.10.2006

Articole asemănătoare

 • Cinci beneficii oferite de sucul de rodii

  Un pahar de suc de rodii ofera organismului vitamina A, vitamina E, vitamina C si acid folic (aproape jumatate din necesarul zilnic), antioxidanti, nutrienti, un tratament naturist eficient sub forma unei bauturi delicioase si mai ales sanatoase.

 • Deserturi aromate. Banane invelite in fulgi de nuca de cocos

  Un desert simplu si aromat este potrivit pentru o gustare de dupa-amiaza la birou sau acasa. Va propunem sa incercati reteta de banane invelite in fulgi de nuca de cocos.

 • Sufleu de varza alba la cuptor

  Pentru o mancare usoara de seara, va propunem o reteta delicioasa si simpla: sufleu de varza alba la cuptor.

 • Desert de crema alba la pahar

  Un desert care se face foarte simplu este cel de crema alba la pahar. Acesta contine putine ingrediente si le gasiti in cele ce urmeaza:

 • Bucataria indoneziana. Aripioare de pui marinate la cuptor

  Bucataria indoneziana se bazeaza pe un amestec armonios al ingredientelor utilizate, nealterandu-se astfel aroma si gustul propriu. Pentru un pranz bogat si sanatos, va invitam sa preparati aripioare de pui marinate la cuptor.