Sursa de apa din balcon – o oaza de liniste

Foarte multe persoane isi doresc sa stea la casa si sa aiba o gradina sau un spatiu verde, in care sa curga o mica sursa de apa,  indiferent cat de mic ar fi acesta. Insa din nefericire nu toti au parte de toate aceste lucruri minunate. Totusi, cu putina creativitate o oaza de liniste putem avea chiar un balconul apartamentului.

Tot aici putem amenaja si un mini-lac sau o mini-cascada. Pentru acestea avem nevoie de niste recipiente, iar pentru a ne apropia cat mai mult de un cadru natural, ar fi bine ca acestea sa fie din ceramica. Pe fundul acestora se aseaza un strat de pamant care se regaseste intr-un lac sau intr-un elesteu, iar apoi se planteaza plantele de apa. Stratul de pamant va fi mai apoi acoperit cu pietris.

Plante specifice acestui tip de biotop

Exista pentru aceste mini-lacuri din balcon plante specifice. Spre exemplu ne putem bucura de frumusetea nuferilor “Nymphaea pygmaea”. Totusi trebuie sa tinem cont de un lucru: aceste plante sunt foarte sensibile la frig, de aceea iarna trebuie sa avem grija sa le acoperim intr-un fel sau altul.

Mini-lacurile pot fi pe parcursul verii putin problematice, mai ales daca stau in bataia soarelui intreaga zi. Apa se evapora, iar acesta este in pericol de a seca. De aceea este bine sa avem in permanenta pregatita o galeata cu apa.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Cojile de ou: Remedii clasice pentru lipsa de calciu

  Valoarea nivelului de calciu din organism se afla, de regula, printr-o simpla analiza de sange. Totusi, exista situatii in care organismul trage un semnal de alarma inainte ca medicul sa atentioneze asupra problemelor de sanatate. Hipocalcemia ori lipsa de calciu, se manifesta prin

 • Cojile de oua si plantele din gradina

  Aparent, intre cojile de oua si gradinarit nu exista nicio relatie apropiata. Totusi, dincolo de potentialul culinar al produselor de origine animala amintite, o serie de aspecte practice asteapta sa iasa la lumina.

 • Mancare de orez salbatic cu morcovi si mazare

  O mancare pe care poate o pregatiti rar sau deloc este mancarea de orez salbatic cu morcovi si mazare. Acesta contine o bogatie de substante nutritive si este eficient in caz de depresie ori intr-o stare de epuizare de ordin fizic si psihic.

 • Pizza din malai cu rondele de vinete si rosii

  Apreciate in curele de slabire, vinetele contin multa apa si au un aport caloric scazut. De aceea, pentru ca sunt indicate a se consuma in zilele calduroase, va propunem sa incercati reteta de pizza din malai cu rondele de vinete si rosii.

 • Gradina de zarzavaturi din balcon

  Rosii aromate, ardei grasi sau salata verde – toate acestea pot fi cultivate direct in balcon sau pe terasa de catre cei care nu beneficiaza de gradina