Cinci alimente ce reduc nivelul de anxietate

1. Migdalele: crude, sunt o excelenta sursa de magneziu, pentru ca intr-o portie de doar 30 de grame veti gasi aproximativ 75 de mg de magneziu, esential pentru o stare de bine si relaxare. Este de fapt un truc simplu, si anume sa gasesti acele fructe si legume care mentin sau cresc nivelul de serotonina, asa ca in perioadele stresante ne vom simti mai calmi, vom putea sa luam mai repede si mai usor deciziile corecte, vom suporta mai bine momente de criza care ne scot din ritm. O alternativa buna este si laptele de migdale, gustul fiind mai intens, iar ca produs este versatil, usor de folosit pentru smoothie-uri, ca inlocuitor pentru laptele de vaca in diverse retete sau pur si simplu ca o bautura naturala si sanatoasa.

2. Ciocolata neagra: nu este un simplu mit, consumul de ciocolata neagra (cu cel putin 70 la suta cacao)  ne ajuta sa ne simtim mai fericiti, sa reducem starea de anxietate cotidiana, sa ne relaxam si chiar sa avem un somn mai bun. Gustul amarui este intens, plin, se simt note exotice si misterioase (in cazul unei ciocolate de buna calitate) si este o gustare categoric mai sanatoasa decat dulciurile clasice, cu mult zahar si aditivi.

3. Oul: banalele oua de gaina pe care le intalnim in arta culinara sub cele mai diverse forme au multa vitamina D si proteine, indiferent cum sunt gatite. Daca nu putem sa iesim din casa pentru a ne bucura de soarele care ofera organismului atat de necesara vitamina D – sau daca suntem in perioada rece si urata a anului – putem sa aducem corpului un plus de nutrienti cu oua fierte, coapte, puse in retete diverse, prajite, sub forma de omlete delicioase si lista poate continua. Statistic cei care mananca oua de una sau doua ori pe saptamana vor suporta mai usor tensiunile zilnice, iar nivelul de anxietate va fi mai scazut.

4. Iaurtul: bun pentru o gustare sau un mic dejun, iaurtul are si un usor efect anti-inflamator, ajuta digestia, intareste sistemul imunitar si poate reduce in anumite cazuri nivelul de anxietate. Simplu sau cu diverse arome, este datorita bacteriilor prezente in el un aliat esential pentru un sistem nervos echilibrat.

5. Avocado: veti gasi in acest fruct mult magneziu si o cantitate ridicata de vitamina B, cu un rol important in functionarea normala a sistemului nervos, ajutand la reducerea nivelului de stres cotidian si la gestionare anxietatii. Versatil si usor de folosit in diverse retete si combinatii, cu un gust placut si care poate fi completat cu diverse alte fructe, legume si mirodenii, fructul de avocado ar trebui sa fie prezent mai des in meniul zilnic.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cinci alimente pentru un ficat mai sanatos

    Morcovii - plini de vitamina A, gustosi sub forma de salata, suc sau ca gustare, inlocuind foarte usor dulciuri cu zahar sau produse de patiserie, morcovii reduc riscul de boli cardiovasculare, de diabet, si s-a dovedit ca sunt utili si pentru a preveni anumite tipuri de cancer.

  • Flori care te ajuta sa dormi mai bine

    O planta rezistenta ce are nevoie de mai putina ingrijire decat alte specii, aloe vera este si un remarcabil purificator natural al aerului

  • Cinci plante pentru reducerea anxietatii

    Lavanda: una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate flori, planta ce este cultivata intensiv de cunoscatori in principal pentru a obtine uleiul esential de lavanda, delicata lavanda este una dintre cele mai bune alegeri daca avem nevoie de o floare pentru interiorul casei. Nu este foarte pretentioasa, dar parfumul ei relaxeaza sistemul nervos si muscular, aduce un somn mult mai linistit si pe termen lung scade anxietatea si ajuta la inlaturarea depresiei cronice.

  • Cat de importanta este diversitatea in alimentatie?

    A respecta o dieta variata inseamna a gasi un echilibru intre toate sursele de nutrienti trebuincioase organismului. Nici un aliment sau categorie de alimente din lume, indiferent de complexitatea ori importanta ce i se acorda, nu contine

  • Anxietatea - cauze si remedii naturale

    Tulburarile de anxietate sunt prezente in societatea zilelor noastre sub doua forme de baza. Forma cronica presupune o stare de continua neliniste care este insotita de unele dureri la nivelul organismului.


Warning: fopen(cache/fa98d3af36bbb86f17bb59fe80175a90) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139