Cinci plante pentru reducerea anxietatii

1. Crizantema: frumoasa in gradina sau in casa, in ghivece, plina de culoare si aducand un plus de prospetime si energie vitala oricarei incaperi, crizantema reuseste prin simpla ei prezenta sa ne sporeasca starea de calm, sa inlature grijile si nervozitatea, sa ne faca sa ne simtim mai relaxati. Cultivata nu doar pentru aspectul ei, dar si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii - ceaiul din petale de crizantema este folosit in medicina naturista pentru tratarea mai multor afectiuni - crizantema purifica aerul si, spun pasionatii de Feng Shui, este una dintre florile care vor aduce energie pozitiva spatiului. Iar o ceasca de ceai, bauta din cand in cand, va relaxa suprinzator de repede sistemul nervos.  
 
2. Lavanda: una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate flori, planta ce este cultivata intensiv de cunoscatori in principal pentru a obtine uleiul esential de lavanda, delicata lavanda este una dintre cele mai bune alegeri daca avem nevoie de o floare pentru interiorul casei. Nu este foarte pretentioasa, dar parfumul ei relaxeaza sistemul nervos si muscular, aduce un somn mult mai linistit si pe termen lung scade anxietatea si ajuta la inlaturarea depresiei cronice. Fie ca folositi uleiul esential, fie un ghivechi cu mai multe flori de lavanda, rezultatul va fi acelasi si atmosfera din locuinta se va schimba in bine.  
 

3. Iasomia: o intalnim in tratamentele alternative sub forma de sirop, ceai sau ulei esential, in gradini unde arbustii sunt usor de recunoscut nu daor datorita aspectului, dar mai ales prin parfumul greu de uitat, fara a fi agresiv sau prea greu. Cu cele aproximativ 200 de specii iasomia se bucura de o mare popularitate fiind cultivata in gradini sau in interior, ca planta de apartament, fara sa aiba nevoie de prea multa ingrijire. Simpla ei prezenta si mireasma delicata ne ajuta sa dormim mai repede si mai bine, nivelul de anxietate pare sa dispara tot mai repede, iar potrivit specialistilor in terapii naturiste se dovedeste utila si in cresterea capacitatii de concentrare. O planta care nu ar trebui sa lipseasca. 
 
4. Aloe Vera: una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, folosita pentru nenumarate preparate naturiste, este si o planta decorativa usor de intretinut si cu un aspect cel putin interesant, o provocare pentru o persoana creativa care isi va dori sa o integreze si sa o armonizeze cu restul elementelor din locuinta. Rezistenta in timp, aloe vera este unul dintre cei mai buni purificatori ai aerului, reusind chiar sa reduca nivelul de substante toxice, dar si pe cel al stresului si anxietatii. Un companion care nu necesita mult timp in fiecare zi dar care aduce numeroase beneficii. 
 
5. Rozmarinul: il folosit uneori in bucatarie pentru a da un plus de gust anumitor preparate, insa preferam cel mai adesea sa il cumparam, desi cultivarea lui este facila. Dincolo de beneficiile aduse sanatatii - bogat in antioxidanti, ajuta sistemul nervos, imbunatateste digestia, este antibacterian - rozmarinul crescut pur si simplu intr-un ghiveci micut, pus intr-o incapere va creste calitatea aerului, facandu-l mai curat si mai proaspat, mentine si creste capacitatea de memorare, reduce nivelul de stres. Poate ca la prima vedere era util doar in gastronomie sau in industria parfumurilor, dar o planta prea putin pretentioasa se dovedeste atat de utila.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute

    Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.

  • Turmeric - remediu natural pentru bolile de ficat

    Util in afectiuni hepatice si in regimuri de slabire, pentru a mentine sanatatea si vitalitatea tesuturilor si pentru a reduce problemele gastro-intestinale, turmericul pare una din acele plante miraculoase ce pot fi utile in neasteptat de multe afectiuni

  • Nasturelul, o planta medicinala de primavara

    Oamenii au apelat din cele mai vechi timpuri la plante pentru a se trata de boli. Despre remediile bazate pe nasturel se vorbeste putin in zilele noastre, dar acum o suta si mai bine de ani, lumea avea un respect deosebit fata de acestea.

  • Ghiveci gustos de vinete

    Bogate in vitamine si minerale, vinetele sunt o hrana excelenta ce trebuie inclusa in alimentatia noastra de zi cu zi. Asadar, preparatele pe baza de vinete au o aroma aparte si sunt eficiente pentru reducerea colesterolului.


Warning: fopen(cache/5ba125c58f6437b1bcfaa248de22f246) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139