Ghiveci gustos de vinete

 Bogate in vitamine si minerale, vinetele sunt o hrana excelenta ce trebuie inclusa in alimentatia noastra de zi cu zi. Asadar, preparatele pe baza de vinete au o aroma aparte si sunt eficiente pentru reducerea colesterolului.

Vinetele sunt originare din India si constituie ingredientele de baza in bucatariile asiatice.


Ingredientele necesare pentru ghiveciul gustos de vinete sunt urmatoarele:

3 kg vinete

1/2 kg ceapa

1 kg ardei gras

1 1/2 kg gogosari

700 ml ulei

o capatana usturoi

3 kg rosii

sare


Mod de preparare:

Vinetele se coc si apoi se curata.

Dupa ce le-ati curatat, se pun la scurs.

Apoi se coc ardeii si gogosarii si se curata.

Iar ceapa se pune la calit timp de 10 minute.

Se ia de pe foc si se adauga usturoiul tocat, ardeii, gogosarii si vinetele.

Se amesteca totul bine si se pune la cuptor.

Se lasa la cuptor la foc mic, pana cand ghiveciul de vinete scade potrivit.

Ghiveciul rezultat se pune fierbinte in borcane mici si se leaga cu celofan.

O alta metoda de pastrare o constituie punerea capacelor presate la borcane, care se sterilizeaza in baie de aburi, timp de 30 de minute.

Sursa foto

Articole asemănătoare