Anxietatea - cauze si remedii naturale

Tulburarile de anxietate sunt prezente in societatea zilelor noastre sub doua forme de baza. Forma cronica presupune o stare de continua neliniste care este insotita de unele  dureri la nivelul organismului.  De cealalta parte sunt atacurile de panica, recunoscute dupa rapiditatea cu care se manifesta si dupa asemanarea simptomelor cu cele ale atacului de cord.

In cazul in care anxietatea se instaleaza ca reactie la un factor sau eveniment unic, sansele disparitiei la scurta vreme sunt extrem de ridicate.  Cand factorul sau factorii de stres ne insotesc zilnic sau cel putin la o perioada de timp, teama devine si ea permanenta luand nastere simptome precum urmatoarele: palpitatii ale inimii, deficiente de concentrare, tensiune musculara, gura uscata, transpiratie sau senzatii de greata. In afara de stres, care este considerat adesea principalul responsabil in cazul anxietatii, uneori sunt implicate si unele probleme biochimice. Anxietatea poate fi un efect secundar al deficientei de vitamina B care ajuta organismul in combaterea stresului. In acest sens sunt recomandate multe fructe si legume.  

Pentru multe dintre persoanele care prezinta tulburari de anxietate, medicamentele au devenit parte din dieta zilnica. Din pacate, acestea prezinta de obicei un risc ridicat de dependenta si lupta mai degraba impotriva simptomelor decat impotriva afectiunii in sine. Pe de alta parte, organismul uman tinde sa dezvolte toleranta fata de ele, in timp devenind cu totul inutile.

Cea mai buna solutie este sa apelati la remediile naturale pe care medicul vi le recomanda. Studiile au aratat ca mai ales in cazul femeilor exista o stransa legatura intre exercitiile fizice intense si nivelul scazut al anxietatii. Sportul contribuie la sanatatea fizica si mentala prin reducerea stresului, si odata cu acesta a anxietatii.  Relaxarea trebuie sa faca parte obligatoriu din programul de zi cu zi. Petreceti cel putin 10 minute pe zi departe de agitatie renuntand la toate gandurile care nu va dau pace. 

Uleiul de peste se remarca prin cantitatea mare de omega 3 care este un acid gras vital. Daca nu beneficiati de suficient peste in dieta dumneavoastra, puteti incerca suplimente alimentare ce au la baza uleiul de peste. 

 Foarte important de remarcat inainte de incheiere mai este un lucru: insusi modul in care priviti afectiunea contribuie la agravarea sau recuperarea dumneavoastra. Incetati sa va victimizati, amintindu-va ca anxietate este o problema care tine mai mult de starea de spirit, pastrand astfel o atitudine pozitiva.   

Sursa foto

Articole asemănătoare