Rosiile utilizate la prepararea mastilor faciale

 Tomatele sunt folosite ca remedii naturale pentru tenul gras si pentru tenul predispus la imperfectiuni.

Tomatele sunt utilizate in lumea cosmeticelor deoarece contin cantitati mari de vitamine, precum A, C, E si minerale (fier, potasiu), toate acestea contribuind la hranirea pielii noastre.

De asemenea, rosiile au un efect astringent asupra pielii, ajutand astfel la eliminarea excesului de grasime de pe fata si la purificarea porilor.


Aici sunt enumerate ingredientele de care aveti nevoie pentru a crea o masca faciala de tomate:

rosii

suc de lamaie

fulgi de ovaz

malai de porumb

pudra de drojdie de bere

iaurt

suc de rosii

suc de morcov

ulei de masline

 

Mod de preparare:

Rosia se taie si se combina intr-un blender cu 1 lingurita de suc de lamaie si 1 lingura de fulgi de ovaz.

Rezulta din acest amestec o pasta moale.

Aceasta se aplica pe fata si pe gat.

Este indicata si pentru petele de pe piele.

Se lasa sa actioneze timp de 10 minute.

Se indeparteaza usor cu un prosop cald.

Apoi se clateste pielea cu apa calduta, pentru a elimina toate impuritatile.

 

O rosie se cojeste si i se scot semintele.

Apoi pulpa ramasa se zdrobeste cu o furculita pana devine o pasta.

Se combina cu 1/4 cana de malai si se amesteca bine.

Se maseaza pielea curata  a fetei si a gatului cu amestecul obtinut, evitandu-se zona ochilor.

Se clateste cu apa rece.

 

1 lingura de pudra de drojdie de bere se amesteca cu 1/2 lingura de iaurt simplu, 1 lingurita suc de lamaie, 1 lingurita suc de rosii, 1 lingurita suc de morcov si 1 lingurita ulei de masline.

Se amesteca la un loc toate aceste ingrediente intr-un blender, pana se formeaza o pasta moale.

Pe fata curatata in prealabil se aplica cu degetele amestecul pe fata si pe gat, fara a ajunge in zona ochilor.

Dupa 15 minute, se sterge masca cu un prosop cald.

Se clateste fata cu apa calduta.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Ciorba de cartofi rosii cu lapte batut si marar

    Legumele si condimentele folosite la prepararea unei ciorbe dau o aroma deosebita fiecarei retete. De aceea, va invitam sa descoperiti bogatia gustului data de ciorba de cartofi rosii cu lapte batut si marar.

  • Retete italienesti. Salata simpla de sparanghel verde

    Desi la noi sparanghelul nu se intrebuinteaza frecvent la prepararea unor mancaruri, acesta este recomandat de nutritionisti pentru mentinerea siluetei intr-o forma echilibrata.

  • Masca de mere pentru tenul deshidratat

    Marul este recomandat la prepararea mastilor pentru fata, deoarece dermatologii sustin ca aduce beneficii tenului deshidratat. Tenul deshidratat se caracterizeaza printr-o piele subtire, fragila, lipsita de elasticitate si de rezistenta. De aceea, pentru a ne hidrata acest tip de piele, trebuie sa ii acordam o atentie si o ingrijire deosebite

  • Reteta de martipan preparat cu miere

    Pentru cei care nu stiu inca, martipanul este acel ingredient folosit tot mai mult in decorarea diverselor torturi si prajituri ori la prepararea unor figurine speciale pentru zile si evenimente festive.

  • Gem de pere

    Bogate in fibre si vitamina C, perele - fructe reprezentative ale toamnei - pot fi utilizate la diverse preparate delicioase: prajituri, tarte, salate de fructe.