Reteta de martipan preparat cu miere

 Pentru cei care nu stiu inca, martipanul este acel ingredient folosit tot mai mult in decorarea diverselor torturi si prajituri ori la prepararea unor figurine speciale pentru zile si evenimente festive.

De regula, martipanul este un produs zaharos care se obtine pe baza unui amestec de zahar cu miez de migdale.

Insa mai jos aveti o reteta de martipan preparat cu miere.

Ingrediente necesare:

- 250 g zahar

- 250 g miere

- 500 g faina

- 2 oua

- 1 lingura cu scortisoara

- 1 lingurita de cuisoare pisate

- coaja de portocala

- nuci

Mod de preparare:

Zaharul se opareste cu mierea clocotita. Apoi se amesteca si se adauga faina cu celelalte ingrediente. Se framanta bine.

Dupa aceea se intinde o foaie grosuta, care se taie in forme diferite.

Se coc in tava unsa.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Reteta de linte rosie cu orez

    Evaluate din perspectiva valorii nutritive si a proprietatilor, lintea si orezul sunt doua alimente “minune” aflate la indemana oricui. De fiecare data cand sunt servite cele doua ingrediente isi revarsa cu aceesi generozitate beneficiile.

  • Deserturi de Paste. Cozonac aromat cu scortisoara

    Nelipsit ca parte din meniul traditional de Paste este si cozonacul. Va oferim astfel sa pregatiti o reteta de cozonac aromat cu scortisoara.

  • Prajitura gustoasa cu miere

    Intampinati-i pe cei dragi cu o prajitura gustoasa pe care sa o savureze la desertul mesei de pranz alaturi de o ceasca cu ceai cald. Va propunem sa incercati reteta de prajitura simpla cu miere.

  • Peste alb cu sos de patrunjel

    Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.

  • Retete pline de gust. Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc

    O reteta cu care veti fi pe placul invitatilor poate fi reteta de vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc. Ingredientele pentru preparare le descoperiti in cele ce urmeaza: